Започна регистрацията на партиите и коалициите в Централната избирателна комисия

...
Започна регистрацията на партиите и коалициите в Централната избирателна комисия
Коментари Харесай

Започна регистрацията на партиите в ЦИК за участие в изборите

Започна регистрацията на партиите и обединенията в Централната изборна комисия за присъединяване в парламентарните избори, планувани на 4 април 2021 година

Първи в ЦИК влязоха представители на Обединението " Демократична България ". На входа на Централната изборна комисия те се срещнаха с групировката на Цветан Цветанов - " Републиканци за България ", които също бяха декларирали най-ранния час за регистрация, само че този път бяха изпреварени.

Приемането на документите ще се прави всеки ден от 9:00 часа до 17:00 часа в постройката на Народното събрание на пл. " Княз Александър І "  № 1, формален вход, източно крило, откъм паркинга настрана от Националната художествена изложба. Крайният период за подаване на заявление за регистрация в ЦИК на партиите и обединенията е до 17:00 часа на 17 февруари. 

В изборите за народни представители могат да вземат участие партии и обединения, регистрирани в ЦИК. Всяка партия може да се яви независимо или в коалиция с други партии, а една партия може да бъде част единствено от една коалиция. 

При подаването на документите би трябвало да е импортиран депозит от 2500 лв. по банкова сметка в Българска народна банка. В заявката за регистрация на партия се показва цялостното или съкратеното название съгласно правосъдната ѝ регистрация и се декларира наименованието, под което ще бъде отпечатана в бюлетината. За обединенията се показва цялостното или кратко название на обединението съгласно решението за образуването й.

Представя се лист с имена, единният цивилен номер и саморъчен автограф на не по-малко от 2500 гласоподаватели, подкрепящи регистрацията на партии или коалиция. Всеки гласоподавател може да взе участие единствено в един лист. 

Отказите за регистрация от ЦИК се апелират пред Върховния административен съд. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР