Започна преустройство на сградата на ловешката езикова гимназия. Днес беше направена

...
Започна преустройство на сградата на ловешката езикова гимназия.
Днес беше направена
Коментари Харесай

Преустройство: Ловешката езикова гимназия минава на едносменен режим, ще има асансьор и нови кабинети |

Започна преустрояване на постройката на ловешката езикова гимназия.

Днес беше направена първа копка, която слага началото на осъществяването на плана. Освен преустрояване ще бъде направена и пристройка на Профилираната езикова гимназия " Екзарх Йосиф I ".

Одобреният от МОН план на стойност 1 432 200 лв. е на община Ловеч.

Резултатите от осъществяването му ще са прекосяване към едносменно образование, налична архитектурна среда, в това число асансьор, и нови кабинети. Ще бъдат освободени пространства в общежитието и ще бъдат построени 12 нови спални пространства. На 14 септември 2022 година чакаме да срежем лентата на новата постройка, сподели кметът Корнелия Маринова.

По програмата на МОН за цялата страна са планувани 210 млн. лв.. " Нашето министерство има поредна политика в тази посока - да има еднакъв достъп до качествено обучение, да се учи на една промяна и децата да имат еднакъв старт в живота “, сподели зам.-министърът на образованието Мария Гайдарова, която беше посетител на събитието. Тя подари на гимназията седемте тома на „ Лица и събития от моето време “ от Симеон Радев.

Ремонтът ще продължи 280 дни. Предвижда се създаване (частично преустрояване и пристрояване) на независима образователна постройка с топла връзка към образователния корпус за прекосяване на едносменен режим на учебния развой. Новопроектираната постройка е планувана да се извърши с монолитна стоманобетонна структура, тухлени ограждащи стени и покрив с дървена структура с покритие от керемиди. В нея са проектирани две образователни зали на югоизток, санитарни възли и техническо помещение на равнище -3.60. На равнище +-0.00 са проектирани четири образователни зали на югоизток и една на северозапад, склад и санитарни възли. На равнище +3.90 са проектирани две образователни зали, кабинет по изобразяване в подпокривното пространство на двуетажната част и стая за отмора на педагогическия личен състав. Предвидени са стълби, кулоар и асансьор и обезпечена налична архитектурна среда на всички равнища.

9-те класни стаи и кабинетът ще бъдат обзаведени с 260 стола, 250 едноместни маси, 10 бюра за учителите и 10 бели дъски.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР