Започна поленовият период от пролетта. Хората с алергии към цъфтежа

...
Започна поленовият период от пролетта. Хората с алергии към цъфтежа
Коментари Харесай

Д-р Златко Димитров: Сезонните алергични ринити се лекуват успешно

Започна поленовият интервал от пролетта. Хората с алергии към цъфтежа на брезите към този момент се обръщат към алерголозите. През май ще имат нежелани реакции и хората с нетърпимост към тревните полени, напомни доктор Златко Димитров , зам.-председател на Българското сдружение по алергология.

Той изясни най-честите признаци за алергичния ринит : водниста хрема, сърбеж в носа, от време на време - в ушите и очите, припадък на кихане и задръстване на носа.

Ако забележите сходни признаци, би трябвало да се обърнете към експерт, с цел да се сложи точна диагноза и да се предпише съответно противопоставяне.

„ Разполагаме със модерни лекарства, които се одобряват елементарно – през устата. При по-сложно протичане, се ползват и други средства “, означи доктор Димитров. Съществува и способ, наименуван имунотерапия , чието потребление води до неналичието на признаци към съответния полен.

По думите на експерта болестта може да се появи още при 5-6-годишните, по-често се среща измежду младежите, в сравнение с в зрелост.

Дружеството по алергология е предложило протокол, по който пациенти с алергии могат да се изследват във връзка с тези субстанции в анти Covid имунизациите, които най-често провокират нежелани реакции, добави доктор Димитров.

Не всички хора с алергии обаче имат риск при имунизация и би трябвало да се тестват. Задължителният тест е за хора със систематична алоргична реакция при предишна RNK имунизация.

Нито алоргичният ринит, нито бронхиалната астма, нито атопичният дерматит не са противопоказание за използването на имунизациите против ковид , акцентира доктор Златко Димитров.

С него беседва Диана Костова.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР