Заплахата от тероризъм в света е видима. Знаете какво се

...
Заплахата от тероризъм в света е видима. Знаете какво се
Коментари Харесай

Арабистът Чуков с мрачна прогноза: Към България иде голяма бежанска вълна, ние сме бяло петно на картата на тероризма

Заплахата от тероризъм в света е забележима. Знаете какво се случи предходната година. Сега живеем във фаза на непоклатимост, само че никой не може да подсигурява до по кое време. Опасност дебне най-много в Западна Европа. Това предизвести арабистът Владимир Чуков в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.

Той бе безапелационен, че службите би трябвало доста да внимават и да следят евентуалните джихадисти. Вчера стана ясно, че 30 000 души са евентуалните терористи в Европа. „ Това обаче са единствено локални хора “. Той напомни, че Франция е изготвила изследване на степента на тероризъм. „ Огромната част от евентуалните джихадисти, са второ и трето потомство хора, които са родени в страната.

Това демонстрира, че моделът на интеграцията не сработва. Създава се общество, което образува контракултура, което се радикализира и прави атентати “, акцентира арабистът. Той дефинира като добър метод проучването, направено в България, за това какъв брой са евентуално рисковите лица на територията ни, склонни да се радикализират. Такива проучвания би трябвало да се вършат всяка година.

„ България е бяло леке на картата на тероризма. Страната ни попада в страните с най-голяма сигурност в Европа. Защото субекти, склонни да се радикализират няма. Ние сме коридорна страна, през нас единствено минават “, сподели Владимир Чуков. Експертът предизвести, че се чака нова огромна бежанска вълна от Сирия.

Хиляди хора напуснаха град Африн през последните дни и ще се насочат към страната ни. „ Срещата във Варна е триумф за българската страна. Реално една от тематиките, по които ще се приказва ще са бежанците. Европейските пари са преведени до цент. Само че те се дават не на някой да ги разпределя, а целево. Ердоган идва целеустремено “, сподели още арабистът.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР