Заплахата на Лукойл, че ще затвори е шантаж. Това коментира

...
Заплахата на Лукойл, че ще затвори е шантаж. Това коментира
Коментари Харесай

Бивш дипломат каза шантаж ли е заплахата за затварянето на Лукойл


Заплахата на „ Лукойл ”, че ще затвори е шантаж. Това разяснява в предаването „ На фокус ” Илиян Василев, дълготраен посланик и някогашен дипломат в Русия. 

Според Василев страната ни не може да си разреши подобен шантаж.
-->
„ Ако аз бях министър председател и някой си разреши подобен звук, то на идващият ден рафинерията минава под държавен държавен надзор, с който си обезпечавам суровия нефт, натрапвам наказания от позиция на одит обратно за годините ”, разяснява Василев. Особено огромен проблем съгласно него било, че петролът, вкарван с съветски танкери в Бургас, не е гарантиран с интернационално приети застраховки.

„ В момента работим на магия ”, сподели Василев.

От влизането на ембаргото, което ще стане на следващия ден, на колонките нищо няма да се промени.

„ Снощи доближиха единодушие за 60 $ таван на цените, ние сега внасяме над 80 $. Ако спазим тази обща съгласувана политика, би трябвало да паднат доста цените ”, сподели Илиян Василев. „ Правителството не схваща сложността на казуса. Рано или късно ще би трябвало да поемем действен надзор над „ Лукойл-Нефтохим ” и вместо да ги спасяваме, с цел да се измъкнат от обстановката, би трябвало да си защитим интереса на потребителите. В момента има законопроект в Народно събрание, той е доста непосредствен до немския и италианския ”, изясни дипломатът.

Той разяснява и тематиката „ Шенген ”.

„ Липсата на обикновена самооценка е по-голям проблем от оценката на казаното от холандския министър председател. Цинично е да използваш гибелта на служители на реда, повода за което е корупцията по границите. Ако нямаше корупция, оградата щеше да е такава, че да не позволява прекосяване ”, съобщи дипломатът.

Според него е голям проблем, че Румъния и Хърватия влизат в Шенген, а България - не.

„ Има два метода за реагиране – рационален и прочувствен. Разумният е да си сложим цел, да решим какво желаеме да вършим ”, сподели Василев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР