Запарката от коприва е едно от основните оръжия срещу ревматизма.

...
Запарката от коприва е едно от основните оръжия срещу ревматизма.
Коментари Харесай

Ефективни природни средства срещу ревматизъм

Запарката от коприва е едно от главните оръжия против ревматизма. Разбира се, нужно е повече време и неизменност, с цел да има резултат. Трябва да се приема отвара от коприва в продължение на два – три месеца, с цел да се отървете от болките.

Можете да си я извършите с 1 с.л. от билката – залейте копривата с 250 мл вряла вода и оставете сместа за четвърт час. След това прецедете и пийте три пъти дневно преди храна – по 75 мл на банкет. Хубаво е всеки ден са ди приготвяте прясна отвара.

Настойката от брезови пъпки също е подобаваща за лекуване на ревматизъм – можете да си извършите настойка за втривания, както и отвара от билката. Запарката се подготвя с към 20 г от билката – заливат се с половин литър вода. Приема се по три лъжици 4 пъти дневно.

Друг сполучлив способ за лекуване на ставен ревматизъм са корените от глухарче. Трябва да залеете 3 с.л. корени със студена вода – задачата е течността да покрие билката. След това ги сварявате за пет минути и ги намачквате, с цел да се получи паста.

Разстилате пастата върху памучен плат и слагате компреса на мъчителното място. Отгоре покрийте с парче плат – мястото би трябвало да се затопли. Можете да оставите компреса за цяла нощ или единствено за няколко часа.

Сиропът от черници също е сполучлив за облекчение на ревматизма. Може да се подготви с бели или черни черници – нужни са ви зрели плодове.

Следващата рецепта е на лечителя Петър Димков. Нареждате плодовете на билката в буркан – слагате ред от тях, ред захар и по този начин, до момента в който приключат плодовете.

Важно е да се стартира с черници и да се приключи със захар. След това оставяте буркана за две или три седмици на слънце. След това сиропът се прецежда през марля, налива се в бутилки – пийте от него три пъти дневно, като е желателно да е десетина минути преди храна. Количеството на банкет е 1 с.л.

Този сироп работи и превантивно на ставните болки. В случай, че се появят, дозата може да се удвои. Хубаво е преди да започнете да пиете някоя от билките или да си вършиме компреси, да се консултирате със експерт.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР