Западните военни сили изчерпват боеприпасите, които могат да предоставят на

...
Западните военни сили изчерпват боеприпасите, които могат да предоставят на
Коментари Харесай

Войната | НАТО и Великобритания предупреждават, че изчерпват боеприпасите за Украйна

Западните военни сили изчерпват боеприпасите, които могат да дават на Украйна, с цел да се пази от съветската инвазия, предизвестяват Англия и НАТО. Адмирал Роб Бауер, ръководител на военния комитет на НАТО, съобщи на Варшавския конгрес за сигурност, представен от BBC, че " към този момент се вижда дъното ", добавяйки, че в този момент държавните управления и оръжейните производители би трябвало " да усилят производството с доста по-високи темпове ".

Според Бауер десетилетията на незадоволителни вложения значат, че страните от НАТО са почнали да доставят оръжия на Украйна, когато запасите им от муниции към този момент са били на половина изчерпани. " Нуждаем се от огромни размери. Икономиката " тъкмо в точния момент, тъкмо толкоз, колкото е належащо ", която изградихме дружно за 30 години в нашите демократични стопански системи, е подобаваща за доста неща - само че не и за въоръжените сили, когато се води война ", съобщи той.

Британският министър на защитата Джеймс Хийпи съобщи на форума, че военните ресурси на Запада " наподобяват леко нищожни ", и прикани страните от НАТО да отделят 2% от Брутният вътрешен продукт за защита, както са се заели.
Реклама
" Проблемът е, че към момента не всички членове на алианса отделят 2% от своя Брутният вътрешен продукт за защита. Това би трябвало да бъде долната граница на нашите разноски за защита, а не таванът. " Хийпи добави: " Когато става въпрос за алианса, Съединени американски щати от ден на ден гледат на изток и на запад и мисля, че с съображение нашите сътрудници в Конгреса би трябвало да видят, че европейските сили изразходват заслужено своите 2% за ресурсите на НАТО. "

Шведският министър на защитата Пол Йонсон съобщи, че за Европа е извънредно значимо да приведе отбранителната си индустриална база във форма, с цел да поддържа Украйна в дълготраен проект. " Защото в този момент ние бъркаме много надълбоко в джобовете си, в запасите си. " " И в дълготраен проект считам, че е извънредно значимо украинците също да могат да се доставят с отбранителни оръжия от индустриалната база в Европа. Тук научихме някои сложни уроци за мащаба и размера, не на последно място, когато става въпрос за артилерийски муниции ", добави Йонсон.

Според Министерството на защитата на Обединеното кралство от началото на съветската инвазия в края на предишния февруари Англия е предоставила на Украйна повече от 300 хиляди артилерийски боеприпаса, както и се ангажира да даде " още десетки хиляди " до края на годината. Държавният департамент на Съединени американски щати твърди, че за същия интервал Америка е предоставила на Украйна повече от 2 млн. 155 мм артилерийски снаряди.
Голяма част от съветския черноморски флот е напуснала Севастопол Голяма част от Черноморския флот на Русия към този момент не е в Севастопол на полуостров Крим, който беше тяхната база. Това заяви онлайн изданието The Bell, като се базира на оповестени от съветски военни канали сателитни фотоси. Те удостоверяват предислоцирането на забележителна част от флота от Севастопол към Феодосия и Новоросийск. Два от най-новите и огромни кораби са дебаркирали в Новоросийск - фрегатите " Адмирал Есен " и " Адмирал Макаров ", три дизелови подводници, пет огромни десантни кораба и няколко дребни ракетни кораба. Един огромен десантен транспортен съд, миночистачи и дребни кораби са ситуирани във Феодосия. Предислоцирането се удостоверява и обявата на английското военно разузнаване от началото на седмицата - в нея се споделя, че поради заканите към Севастопол от ден на ден действия евентуално се трансферират към Новоросийск. Според Лондон задачата за битка с морските безпилотни самолети на украинските въоръжени сили към този момент е предоставена на морската авиация. Преместването на флота следва серия офанзиви на силите на Украйна против Крим, които съгласно английското военно разузнаване са представлявали " проваляне " за съветските войски. Реклама Свързани публикации Байдън се пробва да успокои Украйна след блокирането на военната помощ 3 октомври 2023, 09:30 Войната | Офанзивата на Украйна доближава кулминационната точка си 14 септември 2023, 12:08 Войната | Украйна ще контраатакува още месец до 45 дни, счита военачалник Мили 11 септември 2023, 15:42
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР