Западни медии съобщават, че йорданският външен министър Айман Сафади утре

...
Западни медии съобщават, че йорданският външен министър Айман Сафади утре
Коментари Харесай

Сирийската войска вече може да я спре само Москва

Западни медии оповестяват, че йорданският външен министър Айман Сафади на следващия ден (8 юли) ще се насочи за Москва, където два дни ще беседва с съветски сътрудници за обстановката в Югозападна Сирия. Там сирийската войска организира огромно нахлуване, чиято цел е да върне контрола над този район, намиращ се в ръцете на разнообразни антиправителствени военизирани групировки.

Сафади отбелязва, че се надява неговото ходатайство да стане стъпка към реализиране на кротичък контракт и 270 хиляди бежанци да могат да се върнат в своите домове. Сега те са струпани на границите с Йордания и Израел, които компактно са затворили своите контролно-пропусквателен пункт. В Йордания към този момент има 600 хиляди сирийски бежанци.

Не е ясно на какъв контракт се надява Сафади. Не е загадка, че Аман поддържаше екстремистите от Свободната сирийска войска, а и други групировки, зад които стоят западни сили и техните арабски съдружници. На собствен ред съветската авиация доста интензивно подкрепя това нахлуване.

Според съветски специалисти, време е Йордания да разбере, че през всичките тези години не заставам на „ вярната страна”. Трябва обаче да се регистрира, че Аман нямаше по какъв начин да удържи на натиска на Съединени американски щати.

Ясно е, че пред Русия ще се упорства настъплението да спре, с цел да не претърпят екстремистите цялостен погром. За Русия обаче единственият допустим вид е цялостната капитулация на радикалите. Те обаче не престават да разчитат на външна помощ – да вземем за пример от Израел, Саудитска Арабия, Франция и противоречиво за Съединени американски щати.

Настъплението към този момент не може да бъде спряно, или това го може единствено Москва. А тя надали ще го направи, изключително като се има пред тип, че в Южна Сирия има най-малко два анклава с терористи на ИД.

Йордания не е единствената страна, която се пробва да оказва напън над Русия поради огромното южно нахлуване. Вчера, 6 юли, по телефона са разговаряли израелският боен министър Авигдор Либерман и неговият съветски сътрудник Сергей Шойгу. Израелското МО заяви, че е обсъждано „ развиване на обстановката в Сирия” – Тел Авив се интересува освен от бъдещето на иранското наличие в Сирия, само че и интервенцията на нейната граница в Даръа.

Как най-вероятно ще се развива южното нахлуване? Най-логичното допускане е районът да бъде отвоюван оптимално бързо, до момента в който измежду бунтовниците има различия. И надали Москва ще се поддаде на увещания, без значение е кой какво ще си мисли за нея.

Редакция БЛИЦ (по материали в непознати медии)

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР