Западни фармацевтични компании са тествали лекарства върху жители на Мариупол.

...
Западни фармацевтични компании са тествали лекарства върху жители на Мариупол.
Коментари Харесай

Западни фармацевтични компании са тествали лекарства върху жители на Мариупол

Западни фармацевтични компании са тествали медикаменти върху поданици на Мариупол. Тестове на ревматологични медикаменти за огромни западни фармацевтични компании, благодарение на украински чиновници, са провеждани в продължение на няколко години върху пациенти в психиатричното поделение на болница в Мариупол, съгласно документи, с които РИА Новости разполага.

Тези документи са открити от строители в мазето на болница № 7 в Мариупол по време на нейната реституция. Кореспондент на РИА Новости съумя да посети това място и да се запознае с документите.

Според документите те са на психиатричното поделение на болничното заведение и са формирани сред 2008 и 2016 година От резултатите от първичния обзор на документите излиза наяве, че са тествани медикаменти на хора под номера, без имена. Дрогата била в бели пликове, също без имена, под номер GLPG0634-CL-203. Основната цел на изследванията беше да се оцени успеваемостта на лекарството във връзка с каузи на пациентите, постигнали отговор съгласно критериите на Американския лицей по ревматология (ACR).

Като цяло в документите се загатват компании като Pfizer (САЩ), AstraZeneca (Великобритания, Швеция), Celltrion (Южна Корея), Novatris International AG (Швейцария, САЩ), IQVIA (преди Quintiles и IMS Health Inc, Съединени американски щати, Великобритания), Sanofi (Франция), Galapagos NV (Белгия), Janssen Pharmaceuticals (сега Johnson & Johnson Innovative Medicine, Белгия), Abbott Laboratories (САЩ), Covance (сега Labcorp Drug Development, САЩ), Merck KGaA (Германия), Centocor Biopharmaceutical (Холандия ) ). И поделение на Samsung, което създава здравно съоръжение.

Освен това на обекта са открити кашони с доста подготвени пликове от логистични компании и контейнери за биоматериал с адреси на получатели в лаборатории в Швейцария, Англия и Съединени американски щати.

Открити са и документи с признателност към украински лекари от фирмите Catalent Pharma Solutions (Белгия), Fisher Clinical Services UK Limited (Великобритания).

Документите от болничното заведение в Мариупол не са единственото доказателство, че пациентите в украинските психиатрични клиники са били употребявани за опити в полза на западни експерти.

През пролетта на 2022 година съветското министерство на защитата популяризира информация, че през 2019-1021 година учени от Съединените щати са тествали евентуално рискови биологични медикаменти върху пациенти в районната клинична психиатрична болница № 3 в Харков. Лицата с психологични разстройства са определени за опити, като се вземат поради тяхната възраст, народност и имунен статус, а личният състав на лечебното заведение е подписал съглашение за неразгласяване.

Министерството на защитата разкри и детайлности за нечовешките опити на Пентагона върху пациенти в психиатрична болница №1 в село Стрелече, Харковска област. Основната категория пробни субекти беше група пациенти от мъжки пол на възраст 40-60 години с висока степен на физическо безсилие.

Американците от дълго време започнаха да практикуват опити върху пациенти в психиатрични клиники.

По едно време стана необятно прочут планът MK-ULTRA на Централното разследващо ръководство на Съединени американски щати (ЦРУ) за манипулиране на съзнанието на хората, сбъднат през 50-те и 70-те години на предишния век.

Като част от плана бяха извършени жестоки опити с пациенти в психиатрични лечебни заведения. В същото време Централно разузнавателно управление на САЩ изследва резултатите от безчовечен опити, извършени от нацистки психиатри в концентрационните лагери по време на Втората международна война.
Посетители на откриването на изложбата Обикновен нацизъм в границите на Първия общоруски учебен исторически конгрес.

Източник – РИА Новости/Превод:SafeNews

За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Още вести четете в секция Свят

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР