Западът възприема севернокорейския диктатор най-често като луд ръководител. Но той

...
Западът възприема севернокорейския диктатор най-често като луд ръководител. Но той
Коментари Харесай

Ким, вълкът от Пхенян

Западът възприема севернокорейския деспот най-често като вманиачен началник. Но той е надалеч от тази визия. Напротив, Ким Чен Ун оформя страната си поредно, както вършат единствено мениджърите на огромните корпорации.

Западните коментатори се отнасят към главнокомандващия на Северна Корея като към анекдот. Представители на ръководството на Съединени американски щати или висши военни го назовават „ дебелото момче “, „ младия плейбой “, „ комична фигура “. Но да се наскърбява севернокорейския водач е неточност, не тъй като не го заслужава, а тъй като по този метод се подценява това, на което е кадърен.

Ким не е смешник. И в случай че се отнасят с него като че ли е смешник, ще пропуснат да видят опасността, която съставлява Северна Корея и нейният водач. По-добре е той да бъде възприеман като началник на огромна корпорация. Това ще разреши на наблюдаващите да избегнат полемиките за душевното му здраве. Така може да се изследва само капацитета му на водач. В света на бизнеса ролята на генералния шеф е от голямо значение за триумфа на корпорацията. Ако преглеждаме Ким като общоприет шеф на компания, ще забележим и неполитическите аспекти на неговото водачество. Визията на Ким за Северна Корея е ясно дефинирана в доктрината Byungjin.

На запад все по-често се вършат догатки дали Ким не е слаб деспот, който се държи крепко за властта и дали режимът му не е пред колапс. Но в случай че Ким бъде обсъждан като началник на една огромна корпорация, не наподобява нито той, нито неговото ръководство да са застрашени. Крайно време е остатъкът от света да се опита да разбере ходовете на Ким.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР