Западът, особено САЩ, се опитва да установи диктатура срещу Русия.

...
Западът, особено САЩ, се опитва да установи диктатура срещу Русия.
Коментари Харесай

Сергей Лавров: Западът се опитва да установи диктатура срещу Русия

Западът, изключително Съединени американски щати, се пробва да откри тирания против Русия. За народна власт, приятелство и тъждество не може да става дума

Това съобщи съветският външен министър Сергей Лавров за съветски и задгранични медии.

"Това е безспорното положително, което нашите американски сътрудници в този момент се пробват да основат с ваша помощ, то включва всичко - че можете да вършиме всичко: да издавате присъди в тези обстановки, когато смятате, че това е належащо, и да премълчавате обстановки, които са неуместни за вас, тъй като Западът, преди всичко Съединени американски щати, е директно забъркан в тях. Разбирам, че сте солидарни, имате съдружници, само че това не прави света, интернационалните каузи по-добри, това е тирания, това е, което се пробвате да установите в Русия. Няма народна власт, няма приятелство, няма тъждество ", сподели той в отговор на въпрос на публицист от френския ефирен канал TF1.

Той прикани да не се вършат прибързани оценки за "военната интервенция " на Русия в Украйна.

"Не бих правил прибързани оценки. Има интервенция, която има ясни цели, те са обрисувани: демилитаризация на Украйна, с цел да се предотврати съществуването на оръжия, които заплашват Русия когато и да е, денацификация на Украйна, защото присъдата на Нюрнбергския арбитражен съд не е анулирана, и, несъмнено, обезпечаване на гаранции за сигурност за Русия без присъединение на Украйна към НАТО ", сподели той.

По думите му интервенцията в Украйна е била наложително решение, тъй като Москва е била излъгана. "Ние не се придвижваме на 10 000 км, с цел да постановяваме ред по някакви наши правила. Разберете, апелирам. Това е наложително решение, тъй като те просто не ни чуха и ни лъгаха през последните 30 години ", сподели той.

Има доста информация за подготвяни от украинците провокации, в това число в Мариупол.

"Има доста информация за това какви провокации се приготвят, в това число в Мариупол и в други територии, където украинците се пробват да употребяват жители като жив щит ", сподели Лавров в отговор на въпрос на американски публицист.

"Европа и Съединени американски щати се пробват по всевъзможен метод - най-много Европа - да закрият всички медии, всички източници, канали за информация от Русия за това, което се случва в Украйна, по какъв начин се развива специфичната военна интервенция и по какъв начин украинската войска, изключително украинските неонацистки батальони, се държат с цивилното население. Когато се отдръпват, те просто плячкосват обитаемоте места ", сподели министърът.

"Много ми е мъчно да си обясня по какъв начин президентът Зеленски може да управлява общество, в което неонацистите и неонацизмът са в цялостен подем ", сподели външният министър.

"Те намерено маршируват и устройват факелни шествия, като президентът Зеленски назначава за тези факелни шествия лична защита от почетния часовой. Те организират учения, образоват се на методите за водене на война в града, на саботажи, на провокации. Всичко това се случва при президента Зеленски ".

Неонацизмът в Украйна процъфтява освен против съветското население, само че и против евреите, и се правят голям брой физически закононарушения, в това число в Донбас, добави министърът.

Лавров обърна внимание и на думите на френския президент Еманюел Макрон, който съобщи, че обвиняването на Зеленски и Украйна за това, че там процъфтява нацизмът, е неправилно.

"Френска журналистка, посетила Донбас, разказва по какъв начин е следила обстрела на едно учебно заведение, убийството на две дами, които са работили в него, и по какъв начин се е засрамила от всички западни персони, които отхвърлят да видят това. Разбира се, тя нямаше право да го разгласява, само че този коментар е наличен в обществените медии ", добави министърът.

"Затова ви призовавам просто да се запознаете с обстоятелствата, а не да се пробвате да демонстрирате, че се развива еднакъв холивудски екшън по сюжет, написан от ваши сътрудници, в който има безусловно зло и безусловно положително ", уточни ръководителят на съветското дипломатическо ведомство.

Освен това Лавров добави, че немският канцлер Олаф Шолц, е декларирал, че е неуместно да се твърди, че в Украйна има признаци на геноцид.

"Е, не е доста прелестно да го чуеш и от немския представител. Ако немските ни сътрудници не разпознават такива знаци, тогава кой " добави той.

Русия ще приключи демилитаризацията в Украйна, даже в случай че бъде реализирано спокойно съглашение, съобщи още Сергей Лавров.

"Демилитаризацията в този смисъл, в смисъл на заличаване на оръжейната инфраструктура, която ни заплашва, ще бъде приключена, даже в случай че подпишем спокойно съглашение, то несъмнено ще би трябвало да включва такава уговорка ", сподели Лавров в отговор на въпрос на английски публицист.

Той съобщи, че Русия ще продължи интервенцията си в Украйна и няма да разреши военната инфраструктура, която заплашва Москва, да остане на място.

"Готови сме да беседваме, само че ще продължим интервенцията си, тъй като не можем да си позволим да държим в Украйна инфраструктура, която заплашва Русия ", сподели Лавров.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР