Западът обяви тотална война на Русия, на целия руски свят,

...
Западът обяви тотална война на Русия, на целия руски свят,
Коментари Харесай

Лавров: Западът е обявил тотална война на руския свят

Западът разгласи тотална война на Русия, на целия съветски свят, никой не крие това, сподели съветският външен министър Сергей Лавров в петък на съвещание на Съвета на ръководителите на субектите към съветското външно министерство, представен от ТАСС.

" Западът ни разгласи тотална война, разгласи я на целия съветски свят, в този момент никой не крие това ", сподели той.

Лавров акцентира, че обстановката с " анулацията " (cancel) на Русия от Запада ще продължи още дълго време. " Самата " просвета на анулация " (cancel culture) на Русия и всичко обвързвано с нашата страна към този момент доближава парадокса. Класиците са неразрешени - Чайковски, Достоевски, Толстой, Пушкин. Преследват се и дейци на националната просвета и изкуство, които през днешния ден съставляват нашата просвета. Като цяло, мога да кажа с убеденост, че тази обстановка ще продължи дълго време ", сподели министърът.

" И би трябвало да бъдем подготвени за обстоятелството, че това разкри същинското отношение на Запада към тези красиви лозунги, които бяха издигнати преди 30 години, след края на Студената война, за универсалните полезности, за нуждата от създаване на единна Европа като общ дом от Атлантическия до Тихия океан. Сега виждаме какъв брой костват тези възхвали ", акцентира ръководителят на съветското външно министерство.

Лавров уточни, че Русия няма да се самоуспокоява. " При сегашните условия се търси основна полемика за това по какъв начин да развиваме нашето съдействие, на нашето министерство с гражданското общество, в това число и на районно равнище ", добави той.

Лавров сподели, че Съединени американски щати и техните съдружници умножават напъните си за въздържане на Русия. " Виждате по какъв начин Съединените щати и техните спътници удвояват, утрояват, учетворяват напъните си да сдържат страната ни, употребявайки най-широк набор от принадлежности - от едностранни стопански наказания до изцяло подправена агитация в световното медийно пространство ", сподели министърът. " И в доста западни страни битовата русофобия, която, за наше огромно страдание, се предизвиква в редица страни от държавните среди, доби невиждан темперамент. "

В същото време Лавров акцентира, че на фона на натиска от груповия Запад в Русия се следи общонационална консолидация. " В тези условия е кардинално значимо външнополитическият курс, утвърден от президента (на Руската федерация Владимир) Путин, да се основава на необятен, народен консенсус, да се поддържа от основните политически сили на страната ни, от водещи публични и бизнес асоциации, а също по този начин усещаме ежедневната поддръжка от всички съветски райони ", добави съветският външен министър: " Всъщност здравите, патриотични сили се консолидират в страната и това, несъмнено, е доста значима характерност на сегашен стадий. "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР