Замисляли ли сте се защо самолетите са винаги бели или

...
Замисляли ли сте се защо самолетите са винаги бели или
Коментари Харесай

Светът е пълен с изненади и тези 15 факта го доказват

Замисляли ли сте се за какво самолетите са постоянно бели или за какво шоколадът Ritter Sport е квадратен? Тази публикация ще ви отговори и ще ви запознае с голям брой други любопитни обстоятелства, за които даже не сте се замисляли...
- Приблизително до началото на 19. век към 43 % от международното население не съумява да живее повече от 5 години, написа obekti.bg.
- Саудитска Арабия внася камили и пясък от Австралия. От една страна, арабските камили се употребяват само за забавление на туристите, както и за превоз. От друга, голямото количество пясък в страната просто не е подобаващ за строителни цели.
- Ако изядете черния дроб на полярна мечка,много е евентуално да умрете. Той съдържа доста витамин А и в това количество предизвиква хипервитаминоза и тежко отравяне.
- Учените са разкрили, че хипопотамите и китовете имат общ предходник, който е живял преди към 50 милиона години. Следователно, може да се каже, че китовете и хипопотамите са доста далечни родственици.
- Шоколадите Ritter Sport стартират да се създават във формата на квадрат, откакто якетата с квадратни джобове стават известни през 30-те години на предишния век. Компанията взема решение да създава точно в тази форма, с цел да могат да се поберат в тези джобове.
- Теглото на семената от рожков в предишното се е измервало в карат ( еднакъв на 200 мг.). Оттогава мерната единица се трансформира в обичайната мярка за тегло на скъпоценните камъни и перли.

- В нюйоркското метро откриваме лампи с ексцентрична крушка – те се завиват наопаки на общоприетите, с цел да не бъдат откраднати.
- Обикновеният охлюв се движи по-бързо от електроните в медна жица.
- Проучванията демонстрират, че бебетата се усмихват осъзнато и го вършат, когато видят, че родителите им са подготвени да се ухилен още веднъж. Те обичат да гледат усмивката на майка си и татко си и в действителност я провокират със личната си усмивка.
- В гръцкия химн има 158 стиха, само че се пеят единствено първите два.
- Самолетите са боядисани в бяло, тъй като този цвят улеснява намирането на неизправности - да вземем за пример на петна от нефт или пукнатини. Втората причина за подобен избор е, че белият цвят предотвратява загряването на самолета. Всеки различен цвят ще всмуква слънчевата светлина и ще докара до прегряване на самолета.
- Неприятната миризма от устата заран се появява, тъй като през нощта не се отделя съвсем никаква слюнка, което води до натрупването и разложение на бактерии.
- На входа на огромни здания постоянно се инсталират въртящи се порти. Причината е следната: отварянето на плъзгаща се врата даже за къс интервал от време (особено при студено или горещо време) води до обилни температурни промени в помещението.

- През 30-те години на 20-ти век кетчупът се продава като лекарство за диария, ревматизъм и екзема. Ликопенът, съдържащ се в домати, е в действителност потребен за организма, само че въобще не е панацея за всички заболявания.
- Националният футболен тим на Бразилия е единственият, който взе участие във всеки международен шампионат. Това е най-успешният тим, който печели Световната купа цели 5 пъти.
Източник: BrightSide
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР