Заместник-външният министър на Северна Корея Цой Сон Хи заяви, че

...
Заместник-външният министър на Северна Корея Цой Сон Хи заяви, че
Коментари Харесай

Северна Корея: Бъдещето на срещата на върха със САЩ зависи от Вашингтон

Заместник-външният министър на Северна Корея Цой Сон Хи съобщи, че бъдещето на срещата на върха сред севернокорейския водач Ким Чен Ун и американския президент Доналд Тръмп зависи от държанието на Съединените щати, оповестиха ДПА и ТАСС.

" Ако Съединени американски щати пренебрегват положителната воля на КНДР и продължат да правят противозаконни и възмутителни действия, аз ще предложа на висшето управление на страната да преразгледа решението за осъществяване на среща сред водачите на КНДР и Съединени американски щати ", уточни севернокорейският посланик, чието изказване беше публикувано от държавната организация КЦТА.

" Дали Съединени американски щати ще се срещнат с нас на масата на договарянията или в решителна нуклеарна битка зависи напълно от решенията на Вашингтон и неговите дейности ", добави Цой Сон-хи. Тя разкритикува също американския вицепрезидент Майк Пенс за изявлението му в изявление за телевизия Фокс нюз в понеделник, в което той съпостави Северна Корея с Либия. Пенс съобщи, че Северна Корея може да повтори ориста на Либия, в случай че Ким Чен Ун не се откаже от нуклеарното оръжие и предизвести севернокорейския водач " да не разиграва " Доналд Тръмп, съобщи Българска телеграфна агенция.

Цой Сон Хи окачестви това изказване като " неуместно и нахално " и изрази удивление, че сходни думи могат да излизат от устата на американския вицепрезидент. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР