Заместник-съветникът по национална сигурност на САЩ, отговарящ за киберсигурността и

...
Заместник-съветникът по национална сигурност на САЩ, отговарящ за киберсигурността и
Коментари Харесай

Белият дом предупреждава за възможни кибератаки през почивните дни



Заместник-съветникът по национална сигурност на Съединени американски щати, отговарящ за киберсигурността и нововъзникващи технологии, Ан Нойбергер предизвести в четвъртък, че институциите и фирмите би трябвало да бъдат внимателни от " злонамерена кибер интензивност " и могат да се окажат цел на хакери през идния уикенд за Деня на труда.

Нойбергер настоя, че администрацията на Байдън не е получила " съответна опасност " или информация, че може да се реализира хакерска атака, само че акцентира, че историята е посочила, че хакерите са склонни да нанасят удари през сходни дълги уикенди, защото считат, че оперативните центрове за сигурност могат да имат дефицит на личен състав и основният личен състав може да е в отмора.

Тя акцентира, че организациите би трябвало да подхващат стъпки за повишение на сигурността преди дългия уикенд, в това число актуализиране и дребни поправки на целия програмен продукт, като подсигуряват, че основният личен състав разполага със солидни пароли, както и с многофакторно засвидетелствуване. Освен това, Ан Нойбергер прикани екипите за сигурност да " преследват самодейно първични признаци на компромис " или " нещо извънредно " в мрежата.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР