Цените на петрола спаднаха в днешната азиатска търговия, като инвеститорите

...
Цените на петрола спаднаха в днешната азиатска търговия, като инвеститорите
Коментари Харесай

Петролът спада под натиска на запазващите си високи лихви

Цените на петрола спаднаха в днешната азиатска търговия, като вложителите преценят, че високите лихви в Съединени американски щати, които евентуално ще останат такива по-дълго от предстоящото, ще понижат търсенето, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Ройтерс.

Фючърсите за сорта Брент от Северно море, който е референтен за европейския пазар, понижиха с 12 цента или 0,1 на 100 до 83,34 $ за барел.

Договорите за американския лек недопечен нефт изгубиха 8 цента или 0,1 на 100 до 79,72 $ за барел.

И двата сорта отстъпиха с към 1 на 100 през вчерашния ден, откакто представители на Управлението за федерален запас обявиха, че чакат повече знаци, че инфлацията спада, с цел да решат по какъв начин и по кое време ще стартират да понижават лихвите.

Глобалните физически пазари на нефт отслабват заради намалялото търсене от страна на рафинериите и достатъчното предложение. " Опасенията за едва търсене провокира разпродажби, откакто очакванията за понижаване на лихвите отслабнаха ", уточни анализаторът Тошитака Тадзава от " Фуджимори секюритис " (Fujitomi Securities).

Вчера зам.-председателят на УФР Филип Джеферсън съобщи, че към момента е рано да се каже дали спадът на инфлацията е " задоволително нескончаем ", а различен зам.-председател - Майкъл Бар, посочи, че рестриктивната политика се нуждае от повече време, с цел да подейства устойчиво. Председателят на УФР в Атланта Рафаел Бостич уточни, че ще е нужно " малко време " преди централната банка да добие убеденост, че спадът на цените е резистентен.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР