Заместник-ръководителят на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев

...
Заместник-ръководителят на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев
Коментари Харесай

Помощта на САЩ за Украйна е прокси война срещу Русия, категоричен Медведев

Заместник-ръководителят на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев нарече одобрената от Конгреса на Съединени американски щати помощ за Украйна в размер на 40 милиарда долара доказателство за прокси война против Русия.

По негови думи голямата сума ще се озове в джобовете на украинските и американските представители на военно-промишления комплекс.

" Съвсем явно е, че " помощта " в подобен невиждан мащаб съвсем не се изяснява с обич към Украйна и даже не с поддръжка за личната й стопанска система. Целта й е продължаването на прокси войната против Русия, желанието да нанесе тежко проваляне на страната ни, да ограничи нейното икономическо развиване и политическото й въздействие в света ", написа той в Телеграм.

Медведев обаче акцентира, че това няма да сработи.

" Печатната им преса, поради която Америка непрестанно усилва така и така надутия си държавен дълг, ще се счупи по-бързо. Да не приказваме за безумните цени на бензина и храните, за чийто ръст американците би трябвало да благодарят на своите русофобски управляващи ", акцентира той.

Бившият съветски президент е безапелационен, че задачите на съветската " спецоперация ", както Кремъл назовава войната в Украйна, ще бъдат реализирани.

Също в Телеграм ръководителят на Държавната дума на Русия Вячеслав Володин обвини Вашингтон, че употребява помощта, с цел да " задължи " Украйна и че присвоява зърнените запаси на страната вместо заплащане, оповестява " Ройтерс ".

Вашингтон желае гладомор в Украйна, написа той, имайки поради изкуствения апетит от 30-те години на предишния век, умъртвил милиони украинци.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР