Заместник-ръководителят на руския Съвет по сигурността Дмитрий Медведев коментира смяната

...
Заместник-ръководителят на руския Съвет по сигурността Дмитрий Медведев коментира смяната
Коментари Харесай

Дмитрий Медведев нарече Лиз Тръс некомпетентна и посредствена термоядрена русофобка

Заместник-ръководителят на съветския Съвет по сигурността Дмитрий Медведев разяснява " промяната на караула " във Англия. В Телеграм канала си някогашният президент и министър председател на РФ разказа новата министър-председателка Лиз Тръс като " некомпетентна и посредствена термоядрена русофобка ".

Според него Тръс " няма обикновена визия за политика, история, география, само че жадува да победи Русия непременно ", " оприличава се на Маргарет Тачър, без да има даже 5% от нейните качества " и " разчита да преодолее енергийната рецесия и продоволствената инфлация, провокирани от бзумните наказания, въведени от самата нея ".

Според Медведев Тръс " ще се изпокара с всички, ще провали всичко и ще си тръгне опозорена, както и нейният предходник - рошавият Борис ".

Бившият президент остро подлага на критика и висшия дипломатически представител на Европейски Съюз Жозеп Борел. Той го разказва като " мъжът с унилото лице по фамилия Борел, който назова Русия " фашистка страна ".

" Не бих се прибирал към това омерзително изказване, само че съм заставен особено да подчертая, че такива неща не би трябвало да бъдат забравяни. Този служител би трябвало да бъде записан вечно без право на опрощение в описите на хората, с които даже не би трябвало да се ръкуваш ", приключва коментара си Дмитрий Медведев.

В понеделник, по време на тирада на междупарламентарна конференция на Европейския парламент в Прага, Борел, отговаряйки на въпроси на евродепутати, които желаеха от него „ съответни дейности против Русия “, мина на родния си испански и, съгласно формалния превод на британски, изрече фразата за неналичието на " съответен проект за победа над фашистка Русия и нейния фашистки режим ".

Офисът на Борел отхвърли тези известия, заявявайки, че той приказва испански и, че има неправилност в британския превод. Руската федерация изиска стенограма на речта на испански, само че, както означи съветският външен министър Сергей Лавров на 6 септември, тя към момента не е получена.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР