Заместник-председателят на ДСБ Йордан Иванов обясни оттеглянето на Атанас Атанасов

...
Заместник-председателят на ДСБ Йордан Иванов обясни оттеглянето на Атанас Атанасов
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Депутат от ДСБ: ГЕРБ оставят службите в ръцете на Радев

Заместник-председателят на ДСБ Йордан Иванов изясни отдръпването на Атанас Атанасов от председателското място на комисията за надзор на службите.

“Бойко Борисов и ГЕРБ оставят ръководството на службите в ръцете на президента Радев ”. съобщи Йордан Иванов пред медиите в Народното събрание.

Той посочи, че е имао стихотворец ангажимент.

“От ГЕРБ и Бойко Борисов беше стихотворец ангажимент за тяхната промяна, който беше отдръпнат. Това за нас е проблем, тъй като обещанията се дават, с цел да се съблюдават ”, съобщи Иванов.

Иванов уточни, че когато някой проваля промяната на службите, няма причина Атанас Атанасов да стои ръководител на тази комисия.

Той отговори на въпрос дали това болшинство стартира да се разклаща, като сподели, че оставката е е знак, че обещанията, би трябвало да бъдат спазвани.

“За нас това е проблем, тъй като сме в това Народно заседание, в това болшинство, с цел да реформираме ”, сподели още Иванов.

Кой ще поеме поста на Атанасов?

Бойко Рашков би трябвало да поеме председателството на комисията. По устав тази комисия се ръководи на ротационен принцип от всички парламентарно показани партии, като за тази сесия трябваше да я оглави народен представител от ПП-ДБ, какъвто е Атанас Атанасов.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР