Заместник-областният управител д-р Стефка Здравкова откри фолклорния събор в с.Орлово.

...
Заместник-областният управител д-р Стефка Здравкова откри фолклорния събор в с.Орлово.
Коментари Харесай

Орлово събра фолклорни състави от страната

Заместник-областният шеф доктор Стефка Здравкова откри фолклорния събор в с.Орлово. Празникът на достоверния фолклор е част от самодейността на Областния шеф Станислав Дечев „ Заедно сме ”, в осъществяване на Комуникационната тактика на България за Европейския съюз. Домакин на проявата е НЧ “Васил Левски “ в Орлово.

„ Радвам се, че през днешния ден сме дружно, с цел да се насладим на българския фолклор, с цел да чуем неповторимите български песни и с цел да се възхитим още веднъж и още веднъж на танцовото изкуство от другите области на България. Поздравявам Ви за това, че съхранявате ревниво многообразието на нашето културно завещание и че работите за новото културно възобновление на всяко обитаемо място ”, сподели при откриването на събора доктор Здравкова.

В празника участваха 34 фолклорни групи, сформира за национални танци и самостоятелни реализатори от разнообразни краища на България. Жури в състав фолклорния реализатор Тодор Кожухаров, етнографа от РИМ Хасково Маргарита Цветанова и секретаря на най-голямото читалище в Хасковска област „ Заря 1858 ” Александър Милушев оцени най-хубавите през днешния ден. Празникът прерасна в общоселски събор за орловци и техните посетители от цялата страна. Читалищната среща на самодейните групи и сформира за етнографски фолклор „ Заедно сме ” е част от Комуникационната тактика на Министерски съвет по приоритет 2 “Живото културно завещание на Европа: Европейски съюз – културно разнообразие и етническа приемливост, приносът на Република България към Европейските полезности “.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР