Опитен треньор с богата визитка поема женския тим на Дея

...
Опитен треньор с богата визитка поема женския тим на Дея
Коментари Харесай

Италианец застава начело на женския тим на ВК Дея спорт

Опитен треньор с богата визитка поема женския отбор на Дея спорт за новия сезон. Това е италианският експерт Лука Секи. Последно 49-годишният селекционер води два национални тима от женското направление в Израел.

Преди това Секи е отпред на отбора Академия Нетания, а преди " израелския " си интервал работи с женски тимове от Серия Б1 и А2 на родината си.

Специалистът има във визитката си и три години като старши треньор на националките на Албания (2019-2022). Година по-рано (2018 г.) извежда Реале Мутуа Фенера Киери до промоция в Серия А1.

През 2017 година води националния отбор на Италия за девойки под 19 година Зад гърба си има и няколко сезона с Мондови, Соверато и Олбия.

Кариерата му като треньор стартира във Фрозиноне, в Серия Б1.

С прехвърлянето на Секи Дея затвърждава упоритостите си в женското си направление и желанието за развиване в идващите години.

„ Проектът за женския отбор на Дея е очакван сред три и пет години, с цел да се получат резултати. Имаме перспективни състезателки от нашата школа, ще построяваме младите ни попълнения. Естествено ще има и опитни волейболистки, около които младите да се развиват. Имаме блян да играем актуален волейбол. Нивото в българското състезание е ниско. Виждаме това по участията на нашите тимове в Европа. Че сме надалеч се вижда и от представянето на шампионките ни. Нашите упоритости и цели са това да се промени ", сподели президентът на Дея спорт Александър Маджуров.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР