Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Валентин Йовев връчи награда

...
Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Валентин Йовев връчи награда
Коментари Харесай

Пандемията не пречи на пазара на недвижими имоти

Заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Валентин Йовев връчи премия „ Сграда на годината 2020 “ на община Видин. Тя бе отличена в категория „ Образование “ за плана си „ Консервация и реституция на постройката на СОУ „ Цар Симеон Велики “ в града, финансиран по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020 година Общината получи и приз в категорията „ Проекти свързани с развиването на градовете “ за повсеместен принос в развиването на градската среда.

„ Конкурсът „ Сграда на годината “ се трансформира в традиция и основно събитие за оценката на капиталовия климат в страната. Той демонстрира пред обществеността най-хубавите мостри в областта на капиталовия развой, работата на вложители, проектанти, строители, контролни органи “, уточни инж. Йовев. Той означи, че макар пандемията тази година, състезанието е блестящо доказателство, че капиталовият климат и равнището на вложенията в недвижими парцели се развиват сполучливо.

Зам.-министър Йовев сподели още, че журирането в състезанието става все по-трудно, тъй като от година на година обектите стават все по-красиви, екологични и енергийно ефикасни. „ Днес имаме съвременна техника, с която строим по-лесно, само че машините заменят единствено рутинните процеси, до момента в който творчеството и хубостта не престават да зависят от човешкия фактор, от взаимния труд на проектанти, строители, вложители “, сподели още инж. Йовев.

Той акцентира, че политико-икономическите условия в страната са оптимално удобни за вложения, защото политиките на държавното управление от началото на мандата му са ориентирани към макроикономическа и финансова непоклатимост, създаваща условия за стопански напредък, възстановяване на административната среда и опазване на едни от най-ниските данъчни ставки в Европейски Съюз. „ За страдание актуалната година бе белязана от пандемията от Коронавирус 19, която неизбежно ще се отрази на всички сфери, само че аз съм уверен, че дружно ще я преодолеем “, сподели още зам.-министър Йовев.

Националният конкурс “Сграда на годината” започва през 2002 година и се провежда от ГРАДЪТ Медиа Груп под патронажа на Министерството на районното развиване и благоустройството с поддръжката на браншовите организации в региона на вложенията, архитектурата и строителството. Тази година ръководител на журито бе инж. Валентин Йовев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР