Заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов участва в откриването на уникален

...
Заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов участва в откриването на уникален
Коментари Харесай

Бизнес хъб отвори врати в София


Заместник-министърът на стопанската система Лъчезар Борисов взе участие в откриването на неповторим център за бизнес услуги на финландската компания Карготек в България. По време на откриването той съобщи, че събитието е извънредно знаково по няколко аргументи. " Една световна компания, която е одобрена в международен мащаб при решенията за ръководства на товари, оцени българския бизнес климат и избра да направи бизнес хъб у нас. Приоритетите на финландската компания Карготек – нововъведения и цифровизация са цели и на българската стопанска система. Това са част от целите, които нашата страна ще изведе по време на българското председателството ", сподели зам.-министърът.

В рамките на събитието той посочи, че с намаляването на административната тежест Министерството на стопанската система се явява предан сътрудник, както на Карготек, по този начин и на всички вложители в България. " Надявам се, че откриването на този център ще способства и за пo-peнтaбилнoто и мaщaбнo oбcлyжвaнe нa Вашите ĸлиeнти ", добави той.

По време на откриването зам.-министър Борисов загатна, че бизнес климатът в България се усъвършенства. " През януари 2018 година общият индикатор на бизнес климата се покачва с 2.6 пункта по отношение на декември 2017 година. Той добави, че с изключение на интерес от бъдещи вложители следим и изразена наклонност за уголемение на наличието на откритите в България задгранични компании, които поетапно усилват индустриалния си потенциал. Това е знак за доверието на вложителите и положителния капиталов климат, който държавното управление поддържа и развива.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР