Заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министър на външните работи

...
Заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министър на външните работи
Коментари Харесай

Екатерина Захариева прие френския министър по европейските въпроси

Заместник министър-председателят по правосъдната промяна и министър на външните работи Екатерина Захариева Екатерина Захариева е заместител министър-председател по правосъдната промяна... към профила одобри през днешния ден министъра по европейските въпроси на Френската република Натали Лоазо, която e на работно посещаване у нас, оповестиха от пресцентъра на Министерство на външните работи.

Министър Лоазо поздрави първия ни посланик за началото на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. „ Очакваме Българското председателство да бъде плодотворно “, добави френският министър и акцентира, че страната ни застава отпред на Съвета на Европейски Съюз във значим за бъдещето на Европа миг.

„ Като ръководител, ще се фокусираме върху въпросите, които са значими и за България и за Европейския съюз. Един от основните ни цели в тази посока е европейската вероятност на страните от района на Западните Балкани. Разглеждаме бъдещето им като директно обвързвано с гарантирането на сигурността и стабилността на целия европейски континент “, означи от своя страна Екатерина Захариева. Тя добави, че една от главните цели на Срещата на водачите от Европейски Съюз с сътрудниците от Западните Балкани през май в София е да се даде ясно политическо обръщение за ангажираността на Съюза с бъдещето на страните от района. Естествено, нашите другари от Западните Балкани би трябвало да потвърдят готовността си за съществени промени, европейката вероятност е директно обвързвана с осъществяването на избрани критерии и прецизни условия, акцентира още Захариева.

Българският вицепремиер и френската й гостенка се сплотиха към мнението, че Европейски Съюз би трябвало да има по-видимо наличие в района. „ Важно е да покажем практическа поддръжка на страните от района. Особено значимо е за младежите, тъй като безработицата измежду тази част от популацията на Западните Балкани е извънредно висока “, съобщи Захариева. Според нея сходни на практика стъпки могат да бъдат ориентирани както към стратегии за студентски продан, по този начин и към търсенето на благоприятни условия за стимулиране на започващи бизнес хрумвания, които да накарат младежите да останат в страните си.

Екатерина Захариева и Натали Лоазо разискаха още тематики като бъдещето на Европейски Съюз, Брекзит, идната Многогодишна финансова рамка.
Двете се съгласиха, че е належащо да се реализира успеваемост и баланс при разпределението на средствата в бъдещия бюджет на Европейски Съюз, както и надзор върху метода на тяхното консумиране. „ Трябва да се фокусираме върху тези политики на Европейски Съюз, които имат добавена стойност за всички жители на Съюза “, акцентира Захариева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР