Всеки гражданин ще може да стане "делегат" на Българското председателство

...
Всеки гражданин ще може да стане "делегат" на Българското председателство
Коментари Харесай

Стани "делегат" на Българското председателство в Деня на отворените врати в НДК на 21 май

Всеки жител ще може да стане "делегат " на Българското председателство и да седне в стола на европейските водачи като немския канцлер Ангела Меркел или френския президент Еманюел Макрон. Това ще се случи в Деня на отворените порти в НДК, който ще се организира от 9 до 16 ч на 21 май (понеделник), и ще бъде открит от министър Лиляна Павлова.

"Тогава най-важните посетители в Дома на Българското председателство ще са жителите. Те ще могат да вземат участие в проведени обиколки на постройката, посредством които ще представим по какъв начин протичат срещите от календара на първото Българско председателство и по какъв начин Европейски Съюз работи за бъдещето на Европа, с цел да продължи тя да бъде най-хубавото място за живеене в света ", съобщи министър Павлова. Тя акцентира, че в този ден особено внимание ще се обърне на "най-младите делегати " – децата и учениците.



Събитието се провежда в партньорство със Съвета на Европейски Съюз и Европейската комисия като гостите ще имат опция да получат информация и материали за Европейския съюз.

По време на обиколката в понеделник всеки един посетител ще може да прегледа залите 7 и 9, както и знаковата зала 3, където на 17 май се организира Срещата на върха ЕС-Западни Балкани. Точно там е и кръглата маса, към която заседаваха водачи на общността и сътрудниците от Западните Балкани. В Деня на отворените порти всеки клиент ще може да избере къде да се снима, в чий стол да седне и да усети духа на Българското председателство.

НДК отваря порти тъкмо в 9 ч, когато ще одобри първите гости, а последната група ще влезе в 16:00 часа. Обиколките ще не престават по 45 минути и ще приключват във фоайето на НДК, където разполагаем на гостите ще са осведомителните материали на Българското председателство, Съвета на Европейски Съюз и Европейската комисия.

Посетителите ще могат да се включат и в знаковите за всяко председателство "семейни фотоси ". В тях ще могат да вземат участие всички искащи. Снимките ще бъдат оповестени в изложба на уеб страницата на Българското председателство, както прилича за всички срещи на високо равнище. Събитието е обществено и в случай че не желаете да бъдете снимани или фотосите да се разгласяват, информирайте категорично своя гид преди началото на обиколката.

Ще се радваме да споделите усещанията си в фотоси с хаштаговете #EU2018BG и #NDKOpenDoors във Facebook, Туитър и Инстаграм, а в края на деня ще съберем най-интересните от тях в албум на страницата на Българското председателство.

Гидове на групите ще бъдат чиновници на Министерството за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз, които от първо лице ще описват за провели се събития и ще могат да дават отговор на въпроси и за организацията на историческата за България Среща на върха Европейски Съюз – Западни Балкани. Най-голямото събитие от Българското председателство беше посетено от рекордния брой от 800 български и задгранични публицисти, пристигнали от 40 страни от 4 континента.

По време на обиколката жителите ще се срещнат и с някои от творбите на изкуството, направени особено за интериора на НДК, неизменима част от атмосферата на политическите срещи.

При влизането си всички гости ще минават през инспекция за сигурност, наложителна за всяко събитие от Българското председателство. За да преминете по-бързо, не носете остри и рискови предмети, обемни раници, багажи или храна. Гардеробът на Зала 1 ще бъде разполагаем на посетителите на Деня на отворените порти.

За да се избегнат усложнения с намирането тук-там за паркиране, съветваме жителите да употребяват градския превоз.

"Очакваме ви в понеделник в 9:00 часа на вход А4 на Националния замък на културата (това е входът откъм Пилоните с надпис "Делегати ") ", споделиха от екипа на министър Павлова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР