Политическото измерение на срещата даде ясна посока, че за Западните

...
Политическото измерение на срещата даде ясна посока, че за Западните
Коментари Харесай

Лиляна Павлова: Ще завършим достойно европредседателството

Политическото измерение на срещата даде ясна посока, че за Западните Балкани единствената вероятност е да са част от Европа. Това сподели в утринния блок на Българска национална телевизия министърът за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018 Лиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета... към профила във връзка Срещата на върха Европейски Съюз – Западни Балкани в София.

Огромната принадена стойност на срещата е дневният й ред, където доста ясно бяха обрисувани целите, а точно свързаността. Свързаността е аполитична – един път контрактувани, тези планове имат гаранция, че без значение от политическите турбуленции, в идващите 10-15 години в района ще се строи. Така би могло да се подсигурява една по-добра капиталова среда и по-добро място за живеене по пътя към участието в Европейския съюз, съобщи Павлова.

По думите й общият пакет от 10 милиарда евро вложения в инфраструктура на Западните Балкани касае и България. Вече започнаха и горещи диспути за идващия програмен интервал. Искаме да ускорим приемането на рамковия бюджет, с цел да си подсигуряваме, че парите за кохезионна политика и бюджета за селскостопанска политика ще бъдат непокътнати, уточни министърът.

Много е значимо да уеднаквим разпоредбите, по които се кандидатства по европроекти. Трябва да има еластичност, с цел да може плановете да се развиват напред в годините, а освен в границите на двугодишния интервал на финансиране, добави тя.

Павлова разяснява и тематиката с подправените вести. Фалшивите вести са камшик освен в България. 80% от жителите изобщо не вършат разлика по кое време една вест е подправена. Пълната дезинформация, която се прокарва е огромен проблем. Това може да срине цели държавни управления, разяснява Павлова.

Тя съобщи, че е оптимист за края на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. Продължаваме със същия ритъм, с цел да можем почтено да приключим председателството, сподели Лиляна Павлова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР