Вярвам, че лидерите на Западните Балкани си тръгнаха от София

...
Вярвам, че лидерите на Западните Балкани си тръгнаха от София
Коментари Харесай

Лиляна Павлова: Лидерите на Западните Балкани си тръгнаха от София окуражени и с надежда

Вярвам, че водачите на Западните Балкани си потеглиха от София окуражени и с вяра. Те пристигнаха с доста ясна и точна вероятност какво би трябвало да чакат и какво не могат да чакат. Това сподели в предаването „ Тази събота” по bTV министърът за българското европредседателство Лиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета... към профила след срещата Европейски Съюз – Западни Балкани.

„ Ние бяхме извънредно почтени и не им дадохме нито за миг подправено очакване или подправено заричане. Това не беше Среща на върха на тематика "Разширяване”, а на тематика "Европейска перспектива” и те я получиха ясно, изрично и безапелационно”, акцентира Павлова.

Според нея срещата е приключила доста положително, с ясни и съответни задължения. „ Европа и европейските водачи си потеглиха от България по-обединени и с добра перспектива”, уверена е Павлова.

По думите атмосферата е била откровена и градивна. "Да, може би си казахме някои неща „ право куме в очи”, само че имаше потребност да си кажем нещата откровено и непосредствено, а не да се лъжем. Срещата беше колкото откровена, толкоз и прагматична, толкоз и ясно полагаща накъде вървим. Аз съм по-голям оптимист съм, в сравнение с бях, преди да стартира срещата”, заключи Лиляна Павлова.

„ Ако Република Македония и Гърция довършат този голям пробив, който направиха в София за името, и Република Македония влезе в НАТО, за какво не две, а три страни през 2025 година да не са идващите членки на ЕС”, уточни министърът за българското европредседателство.

Тя удостовери, че едно от обсъжданите имена е Илинденска Македония, само че не е единственото.

„ И Ципрас, и Заев споделиха, че има поредност от имена на масата, само че не пожелаха да ги споделят. Дори на самото съвещание, запитани непосредствено, помолиха да им дадем време да ги съгласуват”, означи Павлова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР