Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт обясни решението си да остави

...
Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт обясни решението си да остави
Коментари Харесай

Саутгейт обясни липсата на основни играчи от тима на Англия за Европейското

Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт изясни решението си да остави отвън разширения състав за Европейското играчи като Джордан Хендерсън, Маркъс Рашфорд и Ерик Дайър, които бяха значима час от тима в последните години.

" Разбира се, имаше някои сложни решения. Говорим за доста значими играчи, които останаха отвън състава. По отношение на Маркъс Рашфорд мисля, че в неговата зона има други футболисти, които направиха по-силни сезони. Просто е. Джордан Хендерсън направи всичко допустимо. Определящият фактор беше травмата, която получи по време на последния лагер с националния тим. След това пропусна пет седмици и не съумя да върне интензитета си. Беше мъчно решение. Той е приказен експерт и изключителна персона. Ще липсва ", стартира Саутгейт.

" Люк Шоу се изправя против времето. Той пропусна доста мачове. Вероятно му дадохме повече време, в сравнение с по принцип бихме създали, тъй като беше първият ни избор за тази позиция. Говорих с него и медицинския щаб, поддържахме връзка и с Манчестър Юнайтед. Не съм сигурен сега какъв брой реалистично е присъединяване му. Трябва да кажа, че към момента е надалеч. Ерик Дайър игра доста добре за Байерн и знам, че в клуба са доста удовлетворени от него. Гледаме всеки мач. Той игра добре и в Шампионската лига. В момента се намира тъкмо зад момчетата, които избрахме ", продължи той.

" Дали съставът е по-добър спрямо последните шампионати? Вероятно ще мога да преценява, когато сме подготвени с финалната група. Определено имаме доста повече благоприятни условия в офанзива ", приключи Саутгейт по време на днешната си конференция.
 Гарет Саутгейт разгласи на кои футболисти се е спрял за Евро 2024
Гарет Саутгейт разгласи на кои футболисти се е спрял за Евро 2024

Специалистът обаче ще би трябвало да извади от сметките цели 7 от тях след идния им лагер
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР