Заместник министър-председателят по обществен ред и сигурност и министър на

...
Заместник министър-председателят по обществен ред и сигурност и министър на
Коментари Харесай

Бойко Рашков запозна Херо Мустафа с приоритетите си

Заместник министър-председателят по публичен ред и сигурност и министър на вътрешните работи Бойко Рашков организира среща с посланика на Съединените американски щати в София Херо Мустафа.

Направен бе обзор на положението на оперативното съдействие сред правоприлагащите органи на двете страни. Отбелязани бяха съответни резултати от взаимната работа в осъществяване на подписаните двустранни съглашения в региона на битката с тежката престъпност и тероризма. Потвърдена беше ангажираността за продължение на осведомителния продан и съдействието във всички сфери на взаимоотношение – битката с проведената престъпност, трафика на опиати, киберпрестъпността, производството и разпространяването на подправени парични знаци, защитата на границата и битката с интернационалния тероризъм, битката с корупцията. Американската страна ще продължи да подкрепя укрепването на потенциала на българските правоохранителни органи, включително - посредством даване на образования, съоръжение и продан на опит.

Министър Рашков срещна дипломат Мустафа със своите цели като заместител министър-председател по публичен ред и сигурност и министър на вътрешните работи. Той акцентира, че вниманието ще бъде ориентирано към гарантиране провеждането на мирни и почтени избори, както и към опазване на върховенството на закона.

В края на срещата страните още веднъж потвърдиха значимостта на открития и транспарантен разговор.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР