Заместник министър-председателят и министър на външните работи Мария Габриел проведе

...
Заместник министър-председателят и министър на външните работи Мария Габриел проведе
Коментари Харесай

Габриел на четири очи с Борел, какво си казаха

Заместник министър-председателят и министър на външните работи Мария Габриел организира среща с Върховния представител на Европейски Съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел в Брюксел. Западните Балкани, Украйна и други въпроси за сигурността бяха във фокуса на срещата, оповестиха от Министерство на външните работи.

По време на диалога беше разисквана европейската интеграция на страните от Западните Балкани, която има основно значение за стабилността и сигурността, както и за приобщаването на страните от района към европейските полезности и правила. Споделено бе мнението, че сътрудниците от Западните Балкани би трябвало да отговорят на засиления ангажимент на Европейски Съюз, като покажат мощна политическа воля и старания за подсилване на добросъседските връзки и районното съдействие и за осъществяване на нужните промени по европейския си път на развиване.
-->
Жозеп Борел увери Мария Габриел, че той организира двустранни диалози с управляващите на Република Северна Македония като ги предизвиква за бързо приемане на измененията в Конституцията на страната, нужни за напредъка по пътя за европейска интеграция. Мария Габриел акцентира, че България ще продължи градивния разговор с управляващите на Република Северна Македония. В по-широк проект тя означи уговорката на страната ни за поощряване на свързаността, напъните за изродяване на потенциал и битката с дезинформацията в района на Западните Балкани.

В рамките на срещата сред Мария Габриел и Жозеп Борел бе доказана мощната поддръжка на Европейски Съюз за Украйна по всички посоки в подтекста на продължаващата съветска експанзия. Сред тематиките на срещата бяха осъществяването на Стратегическия компас на Европейски Съюз в региона на сигурността и защитата. Борел даде висока оценка за присъединяване на България в отбранителните начинания на Европейския съюз.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР