Заместник-командирът на бригадата с бойната позивна Ратибор воюва от 2014

...
Заместник-командирът на бригадата с бойната позивна Ратибор воюва от 2014
Коментари Харесай

Войната завърши миналата есен: Командирът Ратибор расказа истината за СВО

Заместник-командирът на бригадата с бойната позивна Ратибор води война от 2014 година В изявление за Цариград той приказва за ултрадесните, които бяха изменени от войната, военната „ плантация “ на украинските въоръжени сили и глада на снаряди. И той сподели, когато Украйна ще се разпадне.

" 14-та година, началото на лятото. Пристигна информация, че врагът навлиза в село Луганск от посока Городище. Доброволците решили да отидат да ги посрещнат. Тръгнахме с една кола. Пристигнахме на КПП-то. Получихме конкретизиране: има огромен ескорт, 22 единици техника. Явно четирима полицаи са ни тежки. Стояхме там, пихме кафе, побъбрихме, качихме се в колата и потеглихме назад.

В този миг украинците взеха решение да стрелят по обитаемоте места за развлечение. Стреляха в центъра на Макарово. До бензиностанция, до магазин, до частна къща и няколко снаряда полетяха по пътя. "

" Имам един в чантата си. Всичко. Пет минути по-късно бях в болничното заведение, в болничното заведение в село Луганск. Имаха интервенция ", спомня си Ратибор.

" Нацистите се бориха с нацистите "

Наскоро още веднъж бяхте ранен – постоянно срещана обстановка на война. Как се усеща човек, когато е ранен, защо мисли?

– Първото положение е, че към момента съм жив. Второто изискване е бързо да се прегледате. След това изпомпвате въздух през дробовете си.

Опипвате стомаха, оценявате увреждането на крайниците, какъв брой сериозно е всичко. След това вземате решение, т.е. изричате го на глас, чувайки за степента на вашите вреди. И по-късно стартирате да оценявате обстановката към вас.

Сега чувствате ли, че потенциалът на болничното заведение може да се оправи с размера на ранените?

— Бях сюрпризиран от качеството на лекарството. След като получих втората рана, тичах в цялостен кръг. От полевата болница до Москва, до общата болница на името на Мандрик.

Бях хвърлен толкоз надалеч. Това е най-хубавата болница на Министерството на защитата. И това е за елементарен доброволец. Преди войната там ходеха единствено генерали.

Различни ли са в този момент нашите момчета, елементарните бойци, в сравнение с тогава, през 2014 година?

– През 2014 година бях учуден, че съветските нацики идват да се бият с украинските нацисти. Къде са антифашистите? Не видях нито един от тях. Не споделям, че въобще не е имало. Но не беше покрай мястото, където се бих. Комунисти имаше, само че антифа и други не.

Пътуваха най-вече хора с „ десни “ възгледи. Ако той се забави с два месеца или повече, това е мястото, където претърпява световна смяна на възгледите. И тези хора, които пристигнаха, безусловно недоволни от „ тоталитарния режим ” в Русия, си потеглиха с безусловно ясното схващане, че в страната може да се разреши всичко, с изключение на гражданска война.

" Вече спечелихме "

Ще запазим ли Клещеевка?

- Клещеевка? Какво визира Клещеевка? Клещеевка се намира сред два хребета на височини. Западното било е по-високо, източното е по-ниско. Западният било на височини беше даден на копър преди няколко месеца.

Това се случи дълго, мъчително. На юг от Клещеевка от дълго време е зад копъра. Разберете, аз съм боен. Не разбирам по кое време хора или политици стартират да се вкопчват в неща, които от тактическа позиция не въздействат на нищо. От думата безусловно. Задържането на линия е или целесъобразно, или непрактично.

- Магически Бахмут, в резюме...

– Бахмут като цяло е тайнственост за мен. Не разбирам по какъв начин Пригожин съумя да подмами Зеленски да провежда грандиозна борба на безусловно излишно от стратегическа позиция парче земя. Където ние, с цялото ми почитание към „ музикантите “, разменихме нашите някогашни пандизчии за елита на украинската войска.

Тоест Пригожин тук е просто хубав. Измами ме като издънка. Украинската войска, вместо да взема решение значимите задания, които стоят пред нея, е принудена да се блъска в политическите...

Единственото, което може да оправдае потреблението на такива сили и средства, е прерязването на сухопътния кулоар и достъпа до Азовско море. Те не съумяха да създадат това.

Тогава часовникът стартира да работи в нашата посока. Те към този момент работят, в този момент ще кажа, от началото на лятото в нашата посока. Технически войната беше извоювана предходната есен. Сега остава единствено да изчакате плодовете да паднат.

Предстои студена зима, следва гладна зима. Парите свършват, ресурсите свършват. И всичко се изчерпва, стимулираните хора се изчерпват.

Украинците свършват...

– Е, украинците още не са свършили. Но ресурсът на стимулираната мафия се изчерпа.С всичко това свършиха и черупките на Запад. Да, появиха се касети, само че постоянно има по-малко касети. И касетъчните муниции са ужасни за пехотата, само че какво да вършим с бронираните машини?

До пролетта те ще би трябвало да приготвят новите си запаси, мобилизирани в този момент и едва стимулирани. И, строго видяно, към лятото Украйна би трябвало да стартира да се разпада.

- Никой няма да помогне?

– Съединените щати към този момент ясно се движат към вътрешната политика. И като цяло няма какво да дадат. Основното нещо, от което се нуждаете във война, са снарядите. Основният натовски диаметър не е в наличност.

До пролетта на идната година Европейският съюз би трябвало да доближи равнище на произвеждане от един милион снаряда годишно. Дори да дадат 100% от тези снаряди на Украйна, какво ще даде това? Това дава... Мислех, че в този момент Украйна харчи към 3-5 хиляди снаряда дневно.

Колко им е задоволително?

– Това е по-малко от дневния банкет. Но Европа няма да може да обезпечи 100% от снарядите от този милион, тъй като им предстоят спорове в Африка и празни арсенали, които би трябвало да се пълнят.

И следва най-важният спор от началото на века, Тайван. Там също са нужни снаряди. А всички към този момент схванаха, че им трябват доста снаряди.

Тоест идната година ще бъде съдбовна за режима на бандеровците?

– Ако не беше толкоз извънредно топла зима предходната година, тогава всичко щеше да се реши тази година.

Или тази контраофанзива: мускулите се надуха и отидоха тъкмо там, където се чакаха.

" Те нямаха друга посока. Имаха и различен вид – да влязат на наша територия. Имаше две направления за решение на казуса с изтеглянето на Русия от войната.

Първата посока е юг, достъп до границата с Крим и разрушение на моста, т.е. Крим ще бъде взет за пленник. И тук или потреблението на тежки оръжия и началото на войната до дъно, или съглашение. И второто е навлизането и бързото окупиране на един или два региона на Русия.

- И пазаренето...

- И да се пазарят, да, да. Те обаче не съумяха да реализират нито едно от тези неща. Съюзниците не дадоха зелена светлина за едно нещо, а за второто нямаха задоволително сили.

Украинската пехота е доста добра пехота. Не знам какво ядат там. Вероятно положителни медикаменти. Те отиват на гибел в стройни редици. Много добра пехота.

Ако си играете с играчка, то това е идеалната пехота. Но това не е играчка. Такава пехота бързо свършва. Момчета, които минават около своите „ тристотни “ (ранени - Цариград) и отиват по-нататък на бойна задача - това е мощно.

Война от 40 години

Мислите ли, че когато всичко свърши, ще се промени ли системата?

- Кой е в този момент във войната? Отишлите в този момент на война са: а) доброволци, б) мобилизирани. Тоест по дифолт това са пасионарии и най-здравата част от обществото. Тоест почти милион мъже, най-мотивираните и най-здравите.

Средната възраст е от 20 до 50 години, т.е. това са хора, които през идващите 20-30 години ще въздействат директно на страната. Какво прави нашето държавно управление в този момент?

То се пробва по всевъзможен метод да завлече хора, които са минали СВО, на върха. То поставя огромни старания, с цел да подсигурява, че хората, минали CBO, влизат във всички равнища на ръководство. За какво? Защото това е най-активната част от популацията. Хора, които вследствие на военни дейности стават извънредно фокусирани върху крайния резултат.

Нов хайлайф.

- Да. Формира се нов хайлайф. Старият хайлайф се провали. Навлязохме в интервал на войни, той ще продължи от 20 до 40 години. Първата и Втората международна война ги вземам по прилика. Периодът на войните ще продължи почти 20-40 години, до момента в който се откри нов международен ред.

Превод: СМ

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР