Заместник-кметът по култура, археология и туризъм Пламен Панов ще открие

...
Заместник-кметът по култура, археология и туризъм Пламен Панов ще открие
Коментари Харесай

Откриват 8-ия Национален ученически конкурс по актьорско майсторство в Пловдив

Заместник-кметът по просвета, археология и туризъм Пламен Панов ще открие в петък 25 март в 9.30 часа в НГСЕИ – Пловдив, осмото издание на Националния училищен конкурс по актьорско майсторство в Пловдив.

Това ще е третата, поредна година, в която Пламен Панов ще даде началото и ще поздрави надарените ученици от учебните заведения по изкуствата от цялата страна, които се включват с доста ентусиазъм и жар в надпреварата.

„ В влиятелния Национален училищен конкурс по актьорско майсторство, който Националната гимназия за театрални и екранни изкуства в Пловдив провежда за 8-ми път вземат участие надарени възпитаници от цялата страна от междинните учебни заведения по изкуствата и юношески театрални обединения. Учениците от първа възрастова група – от 8 до 11 клас, само че ненавършили 18 година до довеждане докрай на състезанието, вземат участие в конкуренция за стипендия, която Министерство на културата отпуска при изискванията на Наредбата за протекция на деца с изявени способности. От предходната година стипендиите са към този момент в три обособени категории: актьорско майсторство за трагичен спектакъл, за куклен спектакъл и за пантомима “, описа шефът на гимназията Николай Томов.

Авторитетно жури и тази година е натоварено с нелеката задача да извърши оценяването. В него влизат представители на Драматични и Куклени театри от страната, преподаватели от НАТФИЗ „ Кръстю Сарафов “ и Пловдивски университет „ Паисий Хилендарски “. На състезанието участва и представителят на МК – госпожа Ралица Базайтова от дирекция „ Сценични изкуства и художествено обучение “.

Учениците се показват с монолози, фрагменти от пиеси, куклени етюди и елементи от прозаичност. Конкурсът се организира в 3-то ателие на Националната гимназия за театрални и екранни изкуства (НГСЕИ), ул. „ Петко Д.Петков “ № 8.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР