Силна буря се разрази вчера вечерта и предизвика хаос в

...
Силна буря се разрази вчера вечерта и предизвика хаос в
Коментари Харесай

Над 15 хил. подадени сигнала в Румъния, след като силни бури удариха и на север

Силна стихия се развихри през вчерашния ден вечерта и провокира безпорядък в румънската столица Букурещ. Повече от 15 700 повиквания е имало на незабавния телефон 112 сред 19:00 и 02:00 ч. в цялата страна, предават от Българска телеграфна агенция.

Около 23:00 ч. е било изпратено предупредително известие към локалните поданици, че времето ненадейно се утежнява и е по-добре да останат на несъмнено на закрито. Метеоролозите са издали червен код за рисково време.

В интервала на бурята - сред 23:00 и 1:00 часа са регистрирани над 4200 позвънявания от Букурещ-Илфов, по информация на Специалната телекомуникационна работа на Румъния. През двата часа операторите са поели почти 22 позвънявания на минута, с нарастване до 77 позвънявания на минута. Повечето подадени сигнали са били свързани с наводнения на къщи, здания, улици, кръстовища, както и сривания на строителни или покривни детайли.

Падналата градушка и изобилните превалявания са довели до наводнението на 107 улици, 208 къщи, семейства и изби и на 71 автомобила. Изкоренени или съборени са били 60 дървета и 7 електрически стълба. Пожарникарите от Генералния инспекторат за изключителни обстановки на страната са се намесили в над 400 обстановки.

Проливният дъжд предизвика хаос и към най-големия стадион в страната - " Арена Национала ", където през вчерашния ден за втора поредна вечер се организираше концерт на английската музикална група " Coldplay ". Десетките хиляди фенове е трябвало да се приберат у дома посред разразилата се стихия. 30 минути след края на концерта доста от тях са се върнали на стадиона, с цел да изчакат времето да се успокои.

Проблеми е имало и по въздух. Три стюардеси са били ранени поради турбуленция по време на полет на нискотарифна компания от Букурещ за Хамбург. Инцидентът е станал над Крайова и самолетът се е върнал в Букурещ, където стюардесите са били признати в болница. Те са с леки пострадвания по главата и краката.

В същото време няколко полета с последна дестинация Букурещ изчакваха във въздуха времето да се усъвършенства, с цел да кацнат на летище " Хенри Коанда " или да бъдат пренасочени към други летища.

" Полетът на компанията " HiSky " сред Тимишоара и Букурещ кацна на летището в София, а този, изпълняван от " SkyUp " за (израелската авиокомпания) " Arkia " по маршрута Тел Авив - Букурещ, кацна в Бургас ", оповестяват румънските летищни управляващи.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР