Заместник-кметът на Община Разград Добрин Добрев се срещна с представители

...
Заместник-кметът на Община Разград Добрин Добрев се срещна с представители
Коментари Харесай

Заместник-кметът Добрин Добрев се срещна с представители на Дигитално общество-Разград

Заместник-кметът на Община Разград Добрин Добрев се срещна с представители на Дигитално общество-Разград.

Новосъздадената организация започва безвъзмездни курсове по програмиране в града през април. Подобна самодейност се осъществя във Враца от 2014 година – описа лекторът и на разградските курсове Емилиян Кадийски. По-късно образования за бъдещи IT-специалисти стартират да се организират и в Монтана, а от тази година и в Разград и в Търговище. Във Враца към този момент 40 от миналите образование работят в този отрасъл в родния си град, мнозина се развиват в други райони. Осигуряването на сходна опция за образование ще е измежду методите за задържане и професионално развиване на младежите в Разград – разяснява Дияна Славова от Управителния съвет на Фондация „ Обществен дарителски фонд за Разград “. Фондацията интензивно спомага на Дигитално общество при стартирането на дейностите. Подкрепа новосъздадената организация има и от Областния информативен център-Разград, в чийто офис се организира срещата със заместник-кмета Добрин Добрев.

Община Разград адмирира начинания, които дават опция за развиване на дейните и предприемчиви поданици на града – увери господин Добрев. По думите му това образование ще даде подтик за основаване на нови компании, част от актуалния софтуерен свят, в който се усилват цифровите услуги в разнообразни сфери, ще обезпечи кариерно развиване и на младежите в родния град.

Намерението на Дигитално общество-Разград е да има резистентност, образованията да са годишни. Всяко продължава по 8 месеца в три модула, след всеки от тях курсистите би трябвало да устоят тест или да приготвят план. Безплатните образования са по 5 часа седмично – 2 часа отдалечено вечер през седмицата и 3 часа присъствено в събота или неделя. В Разград присъствените лекции ще са в Дома на техниката. В края на образованието се получава документ, има и опция за стаж в софтуерна компания.

За образованията през тази година към този момент са се записали 55 индивида, уредниците чакат да доближат 80. Има долна възрастова граница – 8 клас, горна възрастова граница няма. Формулярът, на който може да се кандидатства, е:, а срокът за кандидатстване – 24 март.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР