Заместник-деканът на Правно-историческия факултет на Югозападния университет доц. Валентин Василев

...
Заместник-деканът на Правно-историческия факултет на Югозападния университет доц. Валентин Василев
Коментари Харесай

Доц. Валентин Василев е новият омбудсман на Благоевград

Заместник-деканът на Правно-историческия факултет на Югозападния университет доцент Валентин Василев е новият омбудсман на Община Благоевград. Той бе одобрен на поста след гласоподаване на локалния парламент в Благоевград, а мандатът му е до месец октомври 2019 година, когато изтичат пълномощията и на сегашния Общински съвет.

Благоевград

Благоевград още веднъж има публичен медиатор, след 5-годишно спиране. Като омбудсман Валентин Василев ще има задължението да се застъпва за правата на хората и да пази публичния интерес.
Валентин Василев, омбудсман на Благоевград: " Тръгвам напълно доброжелателно, изследвайки опита на останалите локални омбудсмани, които са 14 в страната. Набелязал съм много положителни практики и такива, които считам, че не биха били потребни на нашата територия. Тръгвам с отговорност, с любознание и с желанието да бъда потребен. "
Към публичния медиатор може да се обръща всеки жител, както с тъжба, по този начин и със сигнал против работата на държавни и общински органи и техните администрации.

" За доста неща бих потърсила локалния омбудсман. Примерно в този момент днеска слушах по малкия екран – за водата, за тока, за неща, за които сякаш си отговорен, пък може и да не си. Понякога човек мисли, че е прав, а не и противоположното, за такива битови неща, за други не виждам защо може, сега. "



При публичният медиатор жителите на Благоевград ще могат да алармират и за проблеми свързани с образованието или опазването на здравето, както и с компании, които дават разнообразни типове услуги.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР