Заместник-държавният секретар на САЩ Уенди Шърман се срещна със съветника

...
Заместник-държавният секретар на САЩ Уенди Шърман се срещна със съветника
Коментари Харесай

В последната минута! Израел се бори да повлияе на предстоящата ядрена сделка с Иран

Заместник-държавният секретар на Съединени американски щати Уенди Шърман се срещна със съветника по националната сигурност на Израел Еял Хулата в сряда във Вашингтон по отношение на последния опит на Израел да повлияе на подписването на обновена нуклеарна договорка с Иран. Това съобщи особено за Българска телеграфна агенция израелската организация ТПС.

Двамата разискаха „ силата на двустранните връзки и обмениха отзиви във връзка с триумфа на неотдавнашното пътешестване на президента до Израел “, се споделя в известие за срещата.

Те също по този начин разискаха „ споделените световни провокации пред сигурността, в това число Иран “, а Шърман повтори „ твърдия ангажимент на администрацията на Байдън към сигурността на Израел “.

Хулата се срещна във вторник със съветника по националната сигурност Джейк Съливан по същия въпрос. Първоначално той трябваше да се срещне с държавния секретар Антъни Блинкън.

Министърът на защитата на Израел Бени Ганц отпътува на публично посещаване в Съединени американски щати и ще се срещне със Съливан в петък, явно като финален опит да се повлияе на договорката.

Преди да излети Ганц съобщи, че задачата на пътуването е „ да съобщи ясно обръщение по отношение на договарянията сред силите и Иран по нуклеарното съглашение – съглашение, което няма да върне положението на Иран години обратно и няма да го ограничи за доста години напред – съглашение, което ще навреди на световната и районна сигурност. “

„ Ядреният ентусиазъм на Иран би трябвало да бъде доста сгънат. Финансирането на неговите подставени лица в района би трябвало да бъде прекратено от иранския водопровод “, настоя той.

„ Ние ще обсъдим въпроса с американците и в това време Израел ще продължи да построява своята мощ и качества – тъй че във всяка обстановка да знае по какъв начин да се пази “, сподели той.

Новинарският уебсайт „ Уайнет нюз “ (Ynet news) заяви, че Ерусалим уговаря с Белия дом провеждането на диалог сред премиера Яир Лапид и президента Джо Байдън във връзка на възобновяване на нуклеарното съглашение с Иран. Американците прецизираха, че Байдън „ е на отмора “.

Междувременно представителят на иранското външно министерство Насър Канаани сподели в сряда, че Иран изследва отговорите на Съединени американски щати, получени посредством координатора на Европейския съюз.

Европейски Съюз предложи финален текст, който иранците разясниха, [след това] Съединени американски щати дадоха отговор и в този момент иранците още веднъж го преглеждат.

„ Започна обстоен обзор на възгледите на американската страна и Ислямска република Иран ще разгласи своите позиции на координатора след привършване на изследването “, сподели Канаани.

Израелски публични представители споделят, че оформящото се нуклеарно съглашение е неприятно и Израел не се счита за зает с него и ще продължи да работи за своята сигурност и ограничение на нуклеарните старания на Иран.

На брифинг за задгранични репортери в сряда Лапид сподели, че „ Израел не е срещу съглашение [по принцип]. Ние сме срещу това съглашение, тъй като е неприятно. Защото не може да се одобри по този начин, както е написано сега. ”

Той предизвести, че „ неприятната договорка “ ще „ даде на Иран 100 милиарда $ годишно. С тези пари няма да се строят учебни заведения или лечебни заведения. Това са 100 милиарда $ годишно, които ще бъдат употребявани за подкопаване на стабилността в Близкия изток и разпространяване на гнет по света. Тези пари ще финансират Революционната армия. Тя ще финансира [доброволческите милиции] „ Басидж “, които потискат иранския народ. Тя ще финансира повече офанзиви против американски бази в Близкия изток. Ще се употребява за подсилване на Хизбула, Хамас и Ислямски джихад.

По сходен метод някогашният министър председател Бенямин Нетаняху сподели пред изданието „ Ал Арабия нюз “ (Al-Arabiya News), че идното нуклеарно съглашение с Иран „ ще заплаши освен Израел, само че и арабския свят и мира на цялото човечество “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР