Зам.-външният министър Георг Георгиев и министърът на икономиката Лъчезар Борисов

...
Зам.-външният министър Георг Георгиев и министърът на икономиката Лъчезар Борисов
Коментари Харесай

На финалната права преди изборите: Георг Георгиев и Лъчезар Борисов от ГЕРБ

Зам.-външният министър Георг Георгиев и министърът на стопанската система Лъчезар Борисов са кандидат-депутати надлежно от ГЕРБ и от гражданската квота на партията.

Георгиев още веднъж разгласи, че популяризираната в обществените мрежи информация, че ГЕРБ раздава пакети с храни като част от предизборната си акция, е подправена вест.

„ Тази самодейност е от предходната година. Да, ГЕРБ подкрепя обществено слаби хора, хора в неравностойно състояние. Ние организираме сходни доброволчески акции, събираме средства. Това е смисъла да бъдем общество “, посочи Георгиев.

Той призна, че не е осведомен с акцията, която провежда кандидат-депутатът на ГЕРБ Сашо Савов в Хасково, само че е сигурен, че тя е съгласувана с централата и не опонира на законите за осъществяване на предизборна акция.

Лъчезар Борисов пък изясни проблема с отварянето и затварянето в границите на няколко часа на огромните нехранитерни магазини над 300 кв./м.

„ Това не е нито отваряне, нито затваряне. Имаше инструкции, които трябваше да дадат пояснение на думичките „ чиста комерсиална повърхност “. Оказа се, че някои от секторите не го схванаха това. И предвид на това да има равнопоставеност и изясненост взехме решение, че тези инструкции ще бъдат анулирани, тъй като действително този 10-дневен период на противоепидемичните ограничения завършва “, изясни министърът на стопанската система.

Според него страната ни се е справила доста добре в стопански проект по време на пандемията.

„ Търсихме баланс сред здравната и икономическата част на противоепидемичните ограничения и мисля че това го доказахме, тъй като България се показа доста по-добре от други страни, особено в стопански проект “, посочи Борисов.

Вижте целия диалог във видеото!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР