Зам.-шефът на БСП Кирил Добрев изригна срещу ръководството на МВР

...
Зам.-шефът на БСП Кирил Добрев изригна срещу ръководството на МВР
Коментари Харесай

Кирил Добрев с култов коментар за баба Мара-Пушката

Зам.-шефът на Българска социалистическа партия Кирил Добрев изригна против управлението на Министерство на вътрешните работи поради престъпността по селата. Добрев бил предизвикан от историята на 86-годишната баба Мара-Пушката, която живее на село и се пази от бандитите с военен цялостен боеприпас. По този мотив заместникът на Корнелия Нинова зове във Facebook за оставката на вътрешния министър Валентин Радев, от който нямало потребност, тъй като скоро щяло да ни остане единствено тананикането на " родната полиция ни пази ".

Ето какво написа Добрев (публикуваме думите му без редакторска намеса):

" Въоръжена до зъби. Пистолет, пушка, две аларми, бодлива тел за ограда и три граничарски кучета... Жената е вдовица и живее сама, а крадци и айдуци доста. 86-годишна жена въоръжена до зъби! Щеше да е смешно, в случай че не беше доста, доста тъжно. Няма къща в селото, която да не е обирана най-малко по няколко пъти. Двама нейни комшии са към този момент на " оня свят ". Пребити като кучета. Единият, с цел да му вземат 5 лева, а другата жена - поради парите от продажбата на нивичка ", споделя усещанията си социалистът.
И прави обобщението: " Баба Мара-Пушката е огледалото на безпомощната страна и импотентното управление на Министерство на вътрешните работи. Селата са оставени на произвола, нищо, че предизборно обещаваха да има повече служители на реда точно там. " Сега айдуците знаят, че нема никой ". Така е, " нема никой ", заключава Кирил Добрев.
И изброява, че поради ниски заплати, липса на съоръжение и облекло, несъответстващо отношение на следващия министър към проблемите на чиновниците в системата, няма кой да пристигна да става служител на реда. " Всичко това става причина за неналичието на доверие у хората към полицията. Но по тази причина пък прокараха лобисткия Закон за частната охранителна активност, където дадоха опция на частни компании да охраняват обитаемоте места. Ще остане жив единствено този, който може да заплаща. Реформите в Министерство на вътрешните работи доста ми наподобяват на тези промени, които минахме към този момент в опазването на здравето. Резултатът го знаем - гратис е, но в случай че не платиш, умираш. Общинските лечебни заведения банкрутираха, а Министерство на вътрешните работи и полицията скоро ще са единствено текст в ария на Веселин Маринов.
На хората не им остава нищо друго, с изключение на да се въоръжават до зъби и да си тананикат “родната полиция ни пази “, предсказва зам.-председателят на Българска социалистическа партия.

" Жива и здрава да си, бабо Маро!

А ти, Радев, иди си! Няма потребност от теб ", приключва прочувственият коментар на Кирил Добрев.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР