Зам.-председателят на парламента Цвета Караянчева стана новия шеф на депутатите

...
Зам.-председателят на парламента Цвета Караянчева стана новия шеф на депутатите
Коментари Харесай

Цвета Караянчева смени Димитър Главчев

Зам.-председателят на Народното събрание Цвета Караянчева стана новия началник на депутатите откакто Димитър Главчев подаде през вчерашния ден сутринта оставка като ръководител на 44-то национално заседание.

Караянчева беше препоръчана от ГЕРБ съвсем стремително след разгласяването на оставката на Главчев и постави клетва като нов ръководител на 44-то национално заседание.

До трагичната развръзка се стигна, откакто социалистите твърдо обявиха, че няма да влизат на съвещания до момента в който Главчев е на поста, в това число и по време на речта на ръководителя на Европарламента Антонио Таяни идния вторник. Таяни идва у нас броени дни преди европредседателството ни и беше неуместно да приказва пред полупразна зала, разясниха от ГЕРБ претекстовете за оставката на Главчев. Рано сутринта в националното заседание дойде и министър председателят Бойко Борисов, който беседва с Главчев близо час.

“Борисов ми сподели: Решавай си ”, разяснява сбито досегашният началник на Народното събрание. На излизане от националното заседание министър-председателят съобщи, че “стабилността на страната е над всичко ”. “Димитър Главчев подаде оставката си воден единствено и само от националния интерес, съобщи от парламентарната естрада ръководителят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. И добави, че протичащото се през последните няколко седмици са съзнателни опити за търсене на провокация от страна на Българска социалистическа партия. А решението на Главчев да в профил водачът на социалистите Корнелия Нинова от пленарно съвещание е основало чувството, че ръководещите лимитират опозицията. Нинова назова промяната на върха на Народното събрание “възможност за ново начало ”.

В момента, в който Българска социалистическа партия се върнаха назад в пленарна зала, местата си там напуснаха депутатите от Воля. Те оповестиха, че ще влязат назад, в случай че Иво Христов от Българска социалистическа партия се откаже от депутатстване поради репликата му, че 80 % от българите са дебили.

ХРОНИКА
Трети ръководител напуща предварително


Димитър Главчев е третият ръководител на Народното събрание, който напуща поста предварително. На 4 февруари 2005 година това се случи с Огнян Герджиков. А по времето на 36-то национално заседание Стефан Савов подава оставка като ръководител на Народното събрание на Република България след по-малко от година на поста. Той е определен през октомври 1991 година, а е отхвърлен на 24 септември 1992 година.

Опозиционно
Движение за права и свободи упорства за оставка на Симеонов

“Продължаваме да настояваме за оставката на вицепремиера Валери Симеонов. ” Това съобщи ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ.

“Записва се едно за пред Европа, само че дешифровката и осъществяването се дава комфортно на националистите и казусът с демографската рецесия се взема решение по сталински – няма човек, няма проблем. Както се подразбира, на свободни работни места няма да бъдат назначавани български жители от небългарски етнически генезис, като се приложат от страната и бизнеса по-специални критерии, по специфичен метод ”, съобщи Карадайъ.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР