Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш Антониу Гутериш е португалски

...
Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш Антониу Гутериш е португалски
Коментари Харесай

Антониу Гутериш остро осъжда шокиращото нападение срещу Фицо

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш  Антониу Гутериш Антониу Гутериш е португалски политик. Гутериш е роден в Лисабон на 30 април 1949 година в религиозно " остро осъжда шокиращото нахлуване " против словашкия министър-председател Роберт Фицо, който беше прострелян няколко пъти през днешния ден, съобщи един от неговите представители, представен от Франс прес.

" Мислите на генералния секретар са с министър-председателя и неговото семейство в този сложен миг ", добави Фархан Хак, представен от Българска телеграфна агенция. 

Словашкият министър-председател към момента се намира в операционната зала на болничното заведение в Банска Бистрица. Роберт Фицо беше прострелян в сряда в град Ханлова, пред локалния Дом на културата, където е отивал за среща със свои поддръжници. Чути са били четири изстрела.

Местни медии потвърдиха информацията, че нападателят е арестуван. Нападателят на Фицо е от Левице. Стрелял е с револвер, написа Denník N. Словашкият министър-председател е с заплаха за живота.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР