Една трета от заложниците, които остават в ръцете на Хамас,

...
Една трета от заложниците, които остават в ръцете на Хамас,
Коментари Харесай

Една трета от заложниците в плен на Хамас са загинали, смятат властите в Израел

Една трета от заложниците, които остават в ръцете на Хамас, са починали, счита държавното управление на Израел. Страната добави в листата с жертви още четирима мъже, които са били пленени при офанзивата на Хамас предходната година.

" Чакаме ясните позиции на двете страни за пътната карта за преустановяване на огъня в Газа, с цел да може да се премине към договаряне на съглашение ", съобщи представител на Катар, който посредничи в разговор сред Израел и радикалната палестинска формация Хамас.

От 120 души, 43 са оповестени задочно за мъртви от израелските управляващи. Информацията им се базира на данни от разузнаването, фрагменти от охранителни камери, съдебно-медицински експертизи. Последни в листата с жертви на заложници бяха добавени 4-ма мъже. От Хамас настояват, че единият е умрял при израелски обстрел.

" Четиримата са били убити дружно в региона на Хан Юнис преди няколко месеца, до момента в който са били в плен на терористите от Хамас и до момента в който израелските сили са провеждали интервенция в града ", разгласи контраадмирал Даниел Хагари, представител на израелската войска.

В Израел митингите не престават. Хората желаят министър председателят Бенямин Нетаняху неотложно да одобри договорката за преустановяване на огъня в Газа. Той призна, че в ръководещата коалиция има тежко разделяне по проблема, само че увери, че освобождението на заложниците и ликвидирането на Хамас остават приоритет за него. Според катарското министерство на външните работи нито Израел, нито Хамас са показали ясна позиция във връзка с пътната карта за завършек на войната в Газа, показана от Съединените щати.

" Чакаме ясна израелска позиция от името на цялото държавно управление. Към момента такава няма - има единствено мнения на обособени министерства. За да има съглашение, се нуждаем от ясните позиции и на двете страни. От наша страна, като медиатори, ние поддържаме връзка с всички. Целта е концепциите да бъдат показани разбираемо на заинтригуваните страни ", сподели Маджед Ал-Ансари, представител на министерството на външните работи на Катар.

Според Катар съглашението би трябвало да постави завършек на страданията на хората в Газа, на заложниците и фамилиите им и да послужи за основа за дефинитивно решение на спора сред двете страни. Предложението, показано от Вашингтон, е в 3 етапи и включва краткотрайно прекъсване на огъня, освобождение на заложници, в подмяна на палестински пандизчии, договаряния за дълготраен мир и проект за възобновяване на Газа.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР