Зам.-министъра на външните работи Велислава Петрова се гласи за посланик

...
Зам.-министъра на външните работи Велислава Петрова се гласи за посланик
Коментари Харесай

Вирусолог зам.-министър на външните работи от ИТН се гласи за посланик в Лондон

Зам.-министъра на външните работи Велислава Петрова се гласи за дипломат в Лондон на мястото на настоящия дипломат Марин Райков, научи Breaking.bg от свои източници. Петрова се хвалела пред дипломатическия корпус, че мястото и в Лондон е обезпечено на 100%, тъй като президентът Румен Радев не можел да откаже на шефа на Има Такъв Народ Тошко Йорданов.

Дамата не е от дипломатическата квота в МвнР и няма ценз да бъде дипломат на мястото на Марин Райков, чийто мандат в английската столица изтича.

Велислава Петрова е вирусолог по обучение, съгласно формалната й биография в уеб страницата на МвнР е приключила Университета в Кеймбридж, Англия, където пази и придобива Общински народен съвет „ Доктор “ в областта на био-медицинските науки.

Петрова е назначена за зам.-министър на външните работи от квотата на Има Такъв Народ в държавното управление на Кирил Петков. Остава, по спогодба сред партията на Слави и президента Румен Радев, като подобен и в служебния кабинет на Гълъб Донев. Евентуалното й предопределение като дипломат в Лондон ще провокира скандал, настояват дипломати.

Назначенията на Има Такъв Народ в МвнР по време на мандата на Теодора Генчовска са меко казани скандални. Освен въпросната Петрова за представител на министерството бе назначена Леа Бакалова, отново от квотата на Има Такъв Народ. Дамата обаче бе освободена от поста, тъй като се оказа в спор на ползи. Имала компания до момента в който заема поста държавен чиновник.
Бакалова се хвали с околните си връзки с военния министър Стоянов.
Бакалова се вихри в една огромна телевизия и показва в обществените мрежи непосредственост с военния министър Димитър Стоянов.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР