В неделя Габриела Наплатанова встъпва в длъжност като временно изпълняващ

...
В неделя Габриела Наплатанова встъпва в длъжност като временно изпълняващ
Коментари Харесай

Габриела Наплатанова застава начело на СЕМ

В неделя Габриела Наплатанова встъпва в служба като краткотрайно изпълняващ длъжността ръководител на Съвета за електронни медии (СЕМ). Мандатът й ще е за период от шест месеца - до 27 октомври. След това, още веднъж за шест месеца – до 28 април 2025 година, същата позиция ще заема Симона Велева.

До избора на Габриела Наплатанова и Симона Велева за ротационно заемане на управителната служба се стигна след четири несполучливи гласувания на четири следващи съвещания на членовете на регулатора.

Предложението за ротационно председателство на Съвета бе на Пролет Велкова от регулатора.

Според процедурата за избор на ръководител на Съвет за електронни медии решението се взима с квалифицирано болшинство. Ако такова не бъде реализирано в три следващи гласувания, то нов ръководител се избира с нормално болшинство. При липса на решение и на четвъртото гласоподаване се избира изпълняващ длъжността ръководител на регулатора.

В рамките на разискванията номинирани за ръководител на Съвет за електронни медии бяха членовете Габриела Наплатанова и Симона Велева. Нито една от двете кандидатури не събра нужния брой гласове на извършените четири съвещания.

Мандатът на досегашния ръководител на Съвет за електронни медии Соня Момчилова, която бе отпред на регулатора в два поредни мандата, изтича на 28 април./БГНЕС
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР