Заличени са 18 дружества, регистрирани като туроператори и туристически агенти.

...
Заличени са 18 дружества, регистрирани като туроператори и туристически агенти.
Коментари Харесай

Заличиха 18 туристически дружества

Заличени са 18 сдружения, регистрирани като туроператори и туристически сътрудници. Това е станало със заповед на министъра на туризма Николина Ангелкова.

Преди заличаването е имало стимулирано предложение на Експертната комисия по регистрация на туроператори и туристически сътрудници (ЕКРТТА). Причината е, че удостоверенията за активност, които министерството издава, не са получени в оригинал в двумесечен период от уведомяването на заявителите. Такова е условието съгласно Закона за туризма.
Ако удостоверението не е получено, надлежно сдружението няма право да прави туроператорска и/или турагентска активност, разясняват от ведомството.

Със заличаването на регистрацията се прекратява и действието на удостоверението. Определен е интервал от две години, през които заличеното лице няма право да декларира вписване за осъществяване на туроператорска и/или туристическа агентска активност, считано от датата на издаване на актуалната заповед.

Заличените сдружения няма да бъдат отстранени от Националния туристически указател (НТР), само че ще бъде отразена заповедта за заличаването им. Така потребителите ще получават информация дали туроператорът и турагентът са правилни и правят активност, спазвайки Закона за туризма
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР