Залезите на чужди светове в научнофантастичните филми са наистина впечатляващи.

...
Залезите на чужди светове в научнофантастичните филми са наистина впечатляващи.
Коментари Харесай

Симулация на NASA показва как биха изглеждали залезите на други светове

Залезите на непознати светове в научнофантастичните филми са в действителност впечатляващи. Но по какъв начин биха изглеждали сходни събития в реалност? NASA дава отговор чрез ново впечатляващо видео.

Симулацията демонстрира това, което човек би видял, в случай че се намира на една от останалите планети в Слънчевата система или на Луната. Американската галактическа организация включва даже и залез на друга звезда, „ забелязан “ от една от планетите в системата TRAPPIST-1 (в този съответен случай обаче догадките са доста повече от действителните факти).

За да сътвори симулацията, планетологът от NASA Херонимо Вилянуева от центъра за галактически полети " Годард " на НАСА в Мериленд е анализирал атмосферния състав на галактическите съседи на Земята. Ученият по-късно е определил интензитета на слънчевата светлина, достигаща до повърхността на всеки от петте фигуриращи във видеото обекта.

Залезите наподобяват по друг метод на други планети поради разлики в атмосферите, които разпръскват светлината по неповторим метод.

" Анимациите демонстрират гледки към цялото небе, като че ли гледате нагоре през свръхширокоъгълен обектив от Земята, Венера, Марс, Уран и Титан ", се показва в прессъобщението на NASA.

Симулациите са направени благодарение на Planetary Spectrum Generator - онлайн инструмент, основан от Вилянуева за да оказва помощ на учените да дефинират придвижването на светлината през атмосферите на планети, екзопланети, спътници и комети, и взаимоотношението й с тях.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР