Закуската е най-важното хранене за деня, така че си струва

...
Закуската е най-важното хранене за деня, така че си струва
Коментари Харесай

3 идеи за здравословна закуска, с която да започнете деня си

Закуската е най-важното хранене за деня, тъй че си коства напъните тя да бъде здравословна! Следващият лист ще ви въодушеви да ядете здравословна закуска всеки ден.

Здравословното начало на деня може да бъде съчетано с доста добър усет, обратно на мнението на множеството хора. От прелестни мъфини, препечени филийки и отлични закуски с яйца до елементарни овесени ядки, тук са някои страхотни оферти за положителното и здравословно начало на вашия ден. Вижте в идващите редове 3 хрумвания за здравословна закуска:

1. Препечена филийка с авокадо и яйце

 3 хрумвания за здравословна закуска, с която да започнете деня си

Ако имаше конкурс за най-здравословна закуска, несъмнено авокадото щеше да вземе короната. Тази закуска е извънредно лесна и търпи корекции съгласно усета ви. Като за начало препечете филийки. Докато те се подготвят пасирайте, настържете или просто нарежете авокадото. Яйцето също може да приготвите съгласно желанията си. Най-добрият вид е вареното яйце, само че и с пържено се получава също толкоз вкусно. Накрая просто си сглобете сандвича и се насладете на усета му - бързо, вкусно, здравословно.

2. Овесена каша със семена от чиа

 3 хрумвания за здравословна закуска, с която да започнете деня си

Тази закуска е даже по-лесна, само че също толкоз вкусна и потребна. Смесете овесени ядки, 1 супена лъжица семена от чиа, половин чаена лъжица канела, сушени череши, мляко и ванилия и оставете да престоят за една нощ. Овесът става мек и кремообразен до сутринта, тъкмо като постепенно варени овесени ядки. Чиа семената, известни поради техните омега-3 и други изгоди за здравето, прибавят лек орехов усет. Преди консумация може да сложите и нарязан банан и да подсладите с мед или кленов сироп. Става нещо невъобразимо вкусно и тъкмо толкоз потребно.

3. Спаначени мъфини с яйца и киноа

 3 хрумвания за здравословна закуска, с която да започнете деня си

Това ядене е с високо наличие на протеини, уместно е за вегетарианци и е превъзходен метод да включите в менюто си киноа.

Съставки: 1 чаша киноа, 2 чаши вода (или зеленчуков бульон), 1 чаша спанак, 1/2 глава лук (нарязан), 2 яйца, 1/4 чаша настъргано сирене, 1/2 ч. л. риган (или мащерка), 1/2 ч. л. чесън на прахуляк, 1/2 ч. л. сол.

Оставете водата да заври и прибавете киноата. Варете, като бъркате непрестанно десетина минути до цялостното сваряване на киноата и абсорбирането на течността. Махнете от котлона и оставете встрани. В незалепващ тиган, задушете лука за няколко минути, до момента в който омекне, по-късно прибавете спанака. Гответе, до момента в който спанакът съвсем изсъхне- към две минути. Махнете от котлона.

Предварително загрейте фурната на 180 градуса. В огромна купа комбинирайте киноата, спанака и лука, яйцата, сиренето и подправките. Разбъркайте добре. Изсипете сместа във форма за мъфини и печете към 20 минути.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР