Закупените от Белгия американски многоцеливи изтребители Ф-35 са непригодни за

...
Закупените от Белгия американски многоцеливи изтребители Ф-35 са непригодни за
Коментари Харесай

Закупените от Белгия американски изтребители Ф-35 опасни за екипажа

Закупените от Белгия американски многоцеливи изтребители Ф-35 са непригодни за присъединяване в бойни дейности и рискови за екипажа, написа локалното списание Le Vif, което се базира на умозаключение на специалисти от американската неправителствена организация Project On Government Oversight (POGO), съобщи ТАСС.

Според списанието американската организация е провела самостоятелна експертиза и е подготвила отчет, в който се предизвестява, че по изтребителите Ф-35 има доста механически дефекти, някои от тях са извънредно съществени.

Тези недостатъци вършат изтребителите непригодни за въвеждане в бойни дейности и съставляват заплаха за живота на екипажа, регистрират създателите на отчета.

През предходната година белгийското държавно управление одобри решение да размени многоцелевите изтребители Ф-16 с Ф-35. Белгия отделя 4 милиарда евро за 34 изтребителя. Но съгласно Пентагона договорката е за 5,72 милиарда евро. По информация на вестник Le Soir замяната на Ф-16 с Ф-35 би трябвало да се реализира до края на 2023 година

Основният съперник на Ф-35 по време на белгийската социална поръчка бе европейските Eurofighter Typhoon.

Белгия има на въоръжение 54 самолета Ф-16 от 1982 и 1991 г.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР