Законовият срок за конкретните кандидатури за гуверньор на Българската народна

...
Законовият срок за конкретните кандидатури за гуверньор на Българската народна
Коментари Харесай

Станислав Балабанов: Предложението на „ИТН“ за гуверньор на БНБ ще се разбере в сряда

Законовият период за съответните кандидатури за гуверньор на „ Българската национална банка “ изтича на следващия ден в сряда, тъй че – на следващия ден ще се разбере какво ще е предлагането на Има Такъв Народ за поста.

Това съобщи депутатът от „ ИТН “ Станислав Балабанов, в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.

Той уточни още, че няма напрежение в обединението по отношение на тематиката, защото предлагането за гуверньор на Българска национална телевизия не е залегнало в съдружното съглашение и всяка политическа мощ има опция да показа собствен претендент. „ Една от огромните поръчки на това ръководство още от началото му – акцентира той – беше, когато има съответна кандидатура за даден пост, да се събират най-хубавите оферти и кандидатури, и най-после да бъде определен най-хубавият. Така че да забележим какви ще са предложенията на другите обединения. “

Младият народен представител добави, че в случай че преглеждаме Любомир Каримански като лице, добило известност в медиите в последните месеци, главно като специалист – всеки самичък може да се убеди в неговите качества. „ Г-н Каримански изнесе на гърба си цели два бюджета в предходните краткосрочни парламенти. “ Първия път – при актуализацията на бюджета, когато като ръководител на бюджетната комисия, Любомир Каримански постави неимоверни старания в съвещанията, които продължаваха до среднощ. „ Беше доста напрегната обстановка, с която господин Каримански съумя да се оправи. “ И втория път – в този момент с приемането на държавния бюджет, когато Любомир Каримански още веднъж свърши непостижима за съответните периоди работа.

Балабанов акцентира, че в пленарна зала, във връзка с всепризнати персони – постоянно има болшинство. „ А господин Каримански е такава персона! “ Депутатът добави, че въпреки всичко най-важното нещо, съгласно Има Такъв Народ, е да завоюва най-подготвената и професионална кандидатура, тъй като позицията говерньор на Българска народна банка е извънредно влиятелна и значима за страната.

Относно арестите на Борисов, Горанов и Арнаудова, депутатът от Има Такъв Народ съобщи, че Министерството на вътрешните работи не е сбъркало с акцията. „ Министерство на вътрешните работи сподели за следващ път на българското общество, а може би, за първи път и на Европейската прокуратура, че ние нямаме Българска прокуратура. “ Балабанов със страдание изрази мнението си, че българската прокуратура, с този основен прокурор, към момента продължава да е страж на незаконното статукво.

Депутатът от „ ИТН “ уточни, че в последните дни в медийното пространство се хвърлят всевъзможни правни процедури, членове и алинеи. „ Все неща, които обществото не познава, тъй като то не е правно квалифицирано, с цел да разбере отбраната и причините на тази прокуратура. “ От друга страна има ясни дейности на Министерство на вътрешните работи – разясни той – а има и доста причинно-следствени връзки. „ Ако върнем предисторията с материалите, с които бяхме осведомени преди две години, виждаме ясно, че причинно-следствените връзки водят до един човек, който се укрива в Дубай и който е плащал подкупи на висши държавни чиновници. А те за сметка на това – са го облагодетелствали да не заплаща съответните налози. “

Балабанов добави още, че в случай че върнем предисторията в 44-ото и предходни Народно събрание, ще забележим и законовия ред на събитията. „ Ако се наблюдава пътя на законодателните промени, инициирани от една съответна политическа партия, Герб – ще се видят още от причинно-следствените връзки. Говорим за над 500 милиона лв.. Това са наши пари, ваши пари, пари на всички. “
Балабанов напомни, че към Европейската прокуратура също има ориентирани сигнали за злоупотерба и с евросредства, тъй че акцията на Министерство на вътрешните работи е единствено едно начало. „ Един добър старт. Нека да покажем, че смяната под една или друга форма стартира да се случва. “ Това ще е комплициран развой – изрази мнението си той – само че не би трябвало да забравяме, че е евентуално скоро и Европейската прокуратура да излезе с позиция и да се окаже, че българската прокуратура ще бъде прескочена в името на върховенството на закона.

„ Европейската прокуратура излезе с медийно известие, че има сигнали от България, които съдържат “сериозни изказвания за осъществени измами с европейски средства и систематична корупция във връзка с висши обществени чиновници. “

Депутатът от Има Такъв Народ напомни, че на следващия ден в сряда, като първа точка в дневния ред на Народното събрание ще влезе гласуването за закриването на спецправосъдието. „ Имаме нужната воля и болшинство да превърнем това в закон. И несъмнено – на второ четене – да бъдат отстранени! Защото спецзвената в правораздаването бяха основани в годините от Борисов, Гешев и тяхната клика, с цел да бъдат бухалки, вместо институции вършещи работа, показа за край Станислав Балабанов.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР