Законовите проблеми на Tesla очевидно няма да приключат със споразумението

...
Законовите проблеми на Tesla очевидно няма да приключат със споразумението
Коментари Харесай

Невада съди Tesla за неплатени данъци

Законовите проблеми на Tesla явно няма да приключат със съглашението сред Илон Мъск и финансовия регулатор на Съединени американски щати. Сега щатът Невада съди компанията за това, че не е платила налози в размер на 655 000 доара на щатския Фонд за безработица. Е-производителят явно не е внесъл задоволително вноски за първото и второто тримесечие на 2018 година
Не очаквайте обаче дълга правосъдна битка; Tesla наподобява подготвена да заплати незабавно, а и сумата не е толкоз огромна.

Говорител на компанията разгласи, че неплатените налози се дължат на „техническа грешка“ и тя незабавно ще пусне сумата. Невада държи Tesla под око, откогато тя закупи SolarCity.

Автопроизводителят явно няма огромен избор. Нейната основана в Невада Гигафабрика е от основно значение за всеки един аспект на бизнеса ѝ от продажбите на е-коли до плановете за енергийно предпазване. Въпреки, че е малко евентуално ориста на завода да е в заплаха, Tesla сигурно не желае да си основава зложелател в лицето на щата – изключително за толкоз релативно малко пари.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР