Законодател от крайнодясната партия Алтернатива за Германия (АзГ) беше арестуван

...
Законодател от крайнодясната партия Алтернатива за Германия (АзГ) беше арестуван
Коментари Харесай

Германски регионален депутат от крайната десница арестуван след викове Зиг Хайл!

Законодател от крайнодясната партия " Алтернатива за Германия " (АзГ) беше задържан в понеделник по обвинявания, включващи проявление на неразрешени тоталитарни знаци, като съседи на неговото приятелство се оплакват, че постоянно чуват нацисткия надвит привет Sieg Heil (Зиг Хайл!), предава Ройтерс.

Новоизбраният Даниел Халемба, на 22 години, трябваше да заеме мястото си в баварския районен парламент по-късно в понеделник. Той е член на студентското приятелство " Тевтония Прага ", чиито пространства бяха обискирани от полицията през септември.

По време на обиска чиновниците споделиха, че са разкрили неразрешени знаци - конституцията на Германия не разрешава излагането на знаци на тоталитарни режими като свастиката - и съседи се оплакаха, че чуват " Sieg Heil " (Здравей Победа!) от вътрешната страна.

Говорител на прокуратурата сподели, че Халемба ще бъде изправен пред съда по-късно в понеделник или вторник . Обвиненията включват подбудителство към расистки обиди.

Националната проблематика, която от ден на ден се господства при разискване на миграцията, оказа помощ на АзГ да реализира поредност от мощни изборни резултати надалеч оттатък старите си ядра в постиндустриалния Изток, като гласоподавателите наподобяват необезпокоявани от нейното залитани надясно.

Партията, втора в анкетите в няколко източни провинции,.

Партията и нейното младежко крило са под наблюдаване в няколко провинции , като видни персони като водещия претендент за Европейски парламент Максимилиан Крах съпоставят имиграцията с колониализма и декларират, че " ориенталските заграбвания на земя " водят до " полово принуждение над европейски девойки ".

Халемба, който се включил към братството като студент по право във Вюрцбург, уточни Бьорн Хоке, водач на крайнодясното крило на АзГ, за собствен политически модел за подражателство.

" Те желаят да ме арестуват, определен член на районния парламент, три дни преди да заема мястото си, употребявайки изцяло противозаконна заповед за арест ", сподели Халемба във видео, публикувано в канала на неговия юрист в " Телеграм ".

Братствата в Германия, доста от които датират от първото обединяване на страната през 19 век, са известни със своята консервативна, постоянно националистическа философия и идеология.
 Зачестиха антисемитските акции в Германия - нападнаха синагога в Берлин
Зачестиха антисемитските акции в Германия - нападнаха синагога в Берлин

Има и конфликти сред протестиращи емигранти-мюсюлмани и полицията
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР